Gorjeni doborâţi de caniculă

145

Codul portocaliu de caniculă a făcut noi victime. Cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri – Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Reprezentanţii SJU confirmă faptul că nu au fost probleme, nefiind necesară internarea niciunei persoane. Şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este în alertă, în week-end angajaţii acestuia intervenind la un caz de lipotimie.

Personalul medical de la UPU lucrează la foc continuu. Chiar dacă nu sunt foarte numeroase, cazurile de lipotimie continuă să apară zi de zi. „În week-end am avut cinci cazuri. Nu au fost probleme, nimeni nu a necesitat internare. Fiecare pacient a primit îngrijirile necesare din partea medicilor de la UPU”, a declarat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Şi reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj sunt în alertă, ei fiind pregătiţi să intervină dacă au solicitări specifice acestui sezon. Din fericire, ei au intervenit la un singur caz de lipotimie. „Duminică am avut o solicitare pentru lipotimie, fiind vorba despre o femeie de 70 de ani”, menţionează Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

Simptome ale lipotimiei
Lipotimia este o senzaţie de pierdere iminentă a cunoştinţei. Persoana care este în pragul unei lipotimii are o impresie de cap gol, de înceţoşare a vederii şi are nevoie să se întindă; are tulburări trecătoare ale cunoştinţei, este palidă, transpiră. În câteva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normală, având, eventual, impresia unei oboseli. În anumite cazuri, lipotimia poate fi urmată de o sincopă – pierderea cunoştinţei. Persoana care are aceste simptome trebuie să se întindă şi să fie sustrasă, dacă e posibil, din circumstanţele declanşante. Dacă se simte rău şi după luarea acestor prime măsuri de revenire este preferabil să fie consultat un medic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here