Gorjeni amendați de polițiștii sibieni

256

Doi gorjeni plecați pe munte să strângă fructe de pădure și ciuperci au primit amenzi din partea polițiștilor din județul Sibiu și, în plus, le-a mai fost confiscată și „marfa” pe care o aveau asupra lor. Oamenii legii spun că au organizat, împreună cu alte instituții, o acțiune care a avut „ca scop principal, prevenirea și combaterea activităților de recoltare din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic”. Mai multe persoane au fost depistate prin pădure căutând afine sau ciuperci, acum fiind sezonul lor, gorjenii fiind printre cei care s-au ales cu amenzi de câte 500 de lei.
„Un bărbat din Gorj a fost depistat în zona Ocolului Silvic Valea Frumoasei având asupra sa 30 kg de ciuperci. Bunurile au fost confiscate, iar bărbatul sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Asupra unui alt bărbat domiciliat în județul Gorj polițiștii au găsit 10 kg de ciuperci și 5 kg de afine, acestuia fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite”, a comunicat IPJ Sibiu, amenzile aplicate putând fi contestate în instanță.
La finalul controalelor, polițiștii au comunicat că au aplicat amenzi în cuantum de 21.000 de lei și au confiscat 30 kg de afine, precum și peste o jumătate de tonă de ciuperci.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here