Gorjeanul Vlad Stănescu poate scrie istorie în motorsportul românesc: campion național chiar la Rânca!

570

Pilotul din Târgu-Jiu, Vlad Stănescu, este unul dintre cei peste 50 de piloți care se vor afla la start, pe 14-15 octombrie, în marea finală a Campionatului Național de Drift, programată să aibă loc pe Transalpina, între Novaci și Rânca. În vârstă de 30 de ani, gorjeanul este unul dintre cei patru care au șanse pentru a se încununa cu titlul de campion național la finalul acestei etape internaționale, deoarece la eveniment vor participa și piloți din: Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria.

În prezent, Vlad ocupă locul 4 în clasamentul general, cu 238 de puncte, fiind devansat doar de Traian Bușe (269p), Călin Ciortan (260p) și Sorin Ene (254p). O victorie obținută într-o etapă îi oferă câștigătorului un total de 100 de puncte, astfel că în acest moment oricare dintre cei patru își poate adjudeca titlul de campion absolut. De altfel, gorjeanul este marea surpriză din acest sezon, fiind singurul dintre pretendenții la titlu care până acum nu a câștigat prețiosul trofeu. Bușe (campion în 2010), Ciortan (2012, 2013) și Sorin Ene (2015) au de partea lor experiența, în timp ce Vlad a devenit exponentul noii generații. „Sunt extrem de onorat că mă voi lupta pentru titlu alături de trei titani ai driftului din România, iar faptul că voi concura acasă, în Gorj, este cu atât mai îmbucurător pentru mine. Inițial, etapa trebuia să aibă loc la București, iar faptul că s-a mutat pe Transalpina este o veste excelentă pentru mine. Este cea mai importantă cursă din cariera mea și sunt fericit că va fi acasă, așa că toți prietenii mei vor putea fi alături de mine. Cu siguranță, toți cei prezenți vor avea parte de un show de zile mari”, a declarat Vlad.

Niculina Stoican, fanul lui Vlad
Printre cei care îl vor încuraja pe Vlad chiar de pe marginea circuitului se numără și îndrăgita interpretă de muzică populară Niculina Stoican. Pe fiul acesteia, pe care îl cheamă tot Vlad Stănescu, și pe pilotul stabilit în prezent în București îi leagă o prietenie de mulți ani, împărțind pasiunea pentru mașini, iar Niculina a intrat și ea, fără să vrea, în lumea driftului. În urmă cu două săptămâni, a participat la Bucovăț HillClimb Challenge, în calitate de sponsor al lui Vlad, prin apa minerală Linna, și așa a ajuns să trăiască driftul chiar din dreapta pilotului. Deși a recunoscut că experiența a fost traumatizantă, artista admite că îl apreciază enorm pe pilot pentru calitățile sale și împreună cu toată echipa Linna va fi prezentă și pe 14-15 octombrie pe Transalpina. „Vlad este precum copilul meu și nu aș putea să ratez ocazia de a fi alături de el, împreună cu toată familia, la cea mai importantă cursă din viața lui. Îi vom face galerie”, a spus interpreta.

Demonstrația în Târgu-Jiu
Cei peste 50 de piloți care își vor arăta măiestria pe Transalpina vor fi prezenți vineri, 13 octombrie, de la ora 16.00, pe insulița din Târgu- Jiu, pentru prezentarea oficială, urmând să facă o paradă cu mașinile de sute de cai putere, dar și o scurtă demonstrație pentru public. Acolo, fanii vor avea ocazia să îi cunoască pe piloți, să facă poze cu ei, dar și să vadă de aproape mașinile implicate în competiție. Cea mai puternică dintre ele dezvoltă peste 800 de cai putere.

Etapa are caracter internațional
Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului în motorsportul românesc, evenimentul va decide noul campion naţional absolut în driftul românesc, se va desfăşura între kilometri 19 şi 21 ai celebrului DN 67C (Transalpina), între localităţile Novaci şi Rânca, organizatorii anunţând că traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.
În total, peste 50 de piloţi, printre care toţi campionii naţionali din istoria României, au confirmat prezenţa, alături de câştigătorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria şi Slovacia. Etapa este organizată în parteneriat cu omolgoii din Ungaria, făcând parte dintr-un proiect pilot iniţiat la începutul anului, Campionatul Central European.
Acesta va fi primul pas pentru ca o etapă de drift din ţara noastră să fie recunoscută de FIA (Federația Internațională de Automobilism).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here