Gorjeanul Davidoiu are talent, vrea să-l demonstreze la CE Turceni

288

DeschidereEugen Davidoiu, directorul de Operaţiuni al Termoelectrica, este împins înapoi spre Gorj de şefii săi de la Ministerul Economiei. Davidoiu nu este îndreptat însă spre funcţia deţinută anterior la cârma Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO) ci spre cea a Complexului Energetic(CE) Turceni, spun surse din rândul sindicatelor. Davidoiu ar fi luat în considerare drept specialist de boşii de la Economie, care, se pare că au trecut cu vederea aşa-zis-ul tun “Best Recuperare Creanţe” cu care s-a încercat, în urmă cu ceva vreme, să îl înfunde pe fostul director general al SNLO. Davidoiu s-a reabilitat profesional şi este luat în calcul pentru funcţia de manager al CE Turceni, în condiţiile în care Octavian Graure, actualul director general, ar urma să fie trecut în cel mai scurt timp pe locul secund.

Schimbarea de imagine a Ministerului Economiei după detronarea din funcţie a fostului ministru Ion Ariton continuă în rândul unităţilor din subordine. Pe fondul grăbirii realizării Complexului Energetic Oltenia(CEO) s-a luat în calcul şi unele schimbări motivate mai mult politic şi la Complexul Energetic Turceni. Ministerul Economiei îşi întocmeşte astfel o listă de specialişti, persoane care ar trebui să nu fie înregimentate politic şi care să aibă o oarecare activitate profesională în domeniu. Numele lui Eugen Davidoiu, fostul director al SNLO, care a condus unitatea minieră în perioada 2007-2009, a fost pomenit în acest context. De altfel, la finalul anului trecut, Eugen Davidoiu, a fost promovat într-o funcţie importantă la Termoelectrica, acesta devenind director de Operaţiuni la SC Termoelectrica Bucureşti. Să nu uităm că acesta a prestat în 2011 pentru o firmă privată iar anterior pentru Senat.

Ce va face Graure?!

Dacă Davidoiu va fi reactivat şi va fi pus la cârma CE Turceni, ar trebui ca Octavian Graure să treacă pe locul de director adjunct, care se aude că există deja la nivel de unitate energetică. Urmează doar şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor care poate va stabili acest aspect, şedinţa fiind anunţată pentru finalul acestei săptămâni. Se aude în schimb că Octavian Graure va fi detronat rapid şi nu va fi pus pe funcţia de director adjunct, funcţia în cauză putând fi dată totuşi UNPR-ului.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here