Gorjeancă de 15 ani din Tismana, dispărută în Italia

179

O adolescentă de doar 15 ani, originară din Tismana, este de aproape o săptămână de negăsit pentru autorităţile italiene, după ce tatăl ei a reclamat la Poliţie dispariţia acesteia. Roberta Elisabeta Buză este plecată de ani buni cu părinţii săi în Italia, la San Severo, undeva relativ în apropiere de Bari, înspre sudul ţării.

Joia trecută era la cumpărături cu restul familiei şi, la un moment dat, tatăl său, Arthun Nicolae Buză, a observat că a pierdut-o din vedere. A fost momentul de ruptură, iar ulterior bărbatul a primit un telefon de la fiica sa prin care era anunţat că ea ar fi fost răpită de trei indivizi necunoscuţi. După aceea orice încercare de a o contacta pe minoră a fost imposibilă, părinţii adresându-se carabinierilor.
Ca şi cum acest necaz nu era suficient, la Tismana-ntr-o grădină supărarea este şi mai mare. Valeriu Buză, bunicul fetei, spune că de vineri încoace nu mai are nicio veste nici de la fiul său şi nici de la ceilalţi membri ai familiei sale. Bătrânul mai are în Italia o fiică, pe Mihaela, cea care a şi păstrat până acum legătura cu autorităţile italiene, dar şi cu familia din ţară, iar veştile pe care le-a dat rudelor de la Tismana nu au fost deloc bune. „Vineri a încercat ea să se ducă la el acasă cu carabinierii şi când au intrat acolo nu era nimeni. De atunci nu se mai ştie nimic nici despre ei, nici despre fată. Nu mai răspund nici la telefoane, nu mai pot fi contactaţi în nici un fel. Au fost şi ei răpiţi, dar nu ştiu de ce şi de cine. Nu ştiu ce să mai fac şi cui să mai mă adresez”, spune, deznădăjduit, bătrânul din Tismana.
Omul a mers şi la Poliţia din localitate pentru a-i anunţa pe poliţişti despre situaţia respectivă, dar nu a primit nicio veste despre soarta celor dragi. Luni i-au trecut însă pragul ofiţerii de la DIICOT Craiova, care i-au pus întrebări legate de informaţiile pe care le ştie despre fiul său. Valeriu Buză spune însă că orice a făcut până acum nu i-a fost de folos, nereuşind să afle nimic în plus, de zile bune, despre fiul său şi familia acestuia, compusă din încă o fată minoră şi un bebeluş de un an, plus mama. Între timp, presa din Italia relatează despre cazul româncei de 15 ani răpită de pe 25 iulie, nefiind făcută însă vreo referire la posibila dispariţie a restului membrilor familiei. Cazul adolescentei este prezentat în diverse articole, existând relatări dintre cele mai diverse despre acest subiect, în niciunul nemenţionându-se însă informaţii despre cine ar fi putut fi răpitorii sau pentru ce ar fi recurs la un astfel de gest, mai ales că tatăl minorei nu este un om bogat, căruia să i se poată cere o eventuală răscumpărare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here