Gorjean din Crasna, între membrii grupării care a devalizat vagoane de marfă

152

O grupare specializată în furturi de componente feroviare a fost destructurată de poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Craiova care au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare la locuinţele a opt persoane suspectate de comiterea de furturi de materiale şi componente feroviare.

Poliţiştii susţin că în cursul anului 2012 şi începutul anului 2013, de la vagoane de marfă din toate judeţele aflate în competenţa SRPT Craiova (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman) au fost sustrase peste 100 de distribuitoare de aer, prejudiciul cauzat Societăţii Naţionale Transport Feroviar de Marfă ridicându-se la aproximativ 800.000 de lei. Potrivit cercetărilor efectuate de poliţişti, suspectaţi de furtul acestor distribuitoare sunt membrii unei grupări infracţionale formate din opt persoane, cu vârsta cuprinsă între 24 şi 40 de ani, şase din Craiova şi câte una din Băileşti, respectiv Crasna, judeţul Gorj. Aceştia ar fi comercializat distribuitoarele de marfă către agenţi economici care aveau ca obiect de activitate reparaţia vagoanelor de marfă, pe perioada transportului acestora folosindu-se documente fictive de însoţire.

Percheziţii la Crasna
Pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor grupării, poliţiştii au efectuat, joi, şapte percheziţii, la locuinţele suspecţilor, fiind identificate instrumente folosite la demontarea distribuitoarelor de pe vagoanele de marfă, echipamente şi componente sustrase de pe vagoanele de marfă, documente de transport feroviar fictive, precum şi înscrisuri olografe utile în documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor acţiunilor infracţionale ale suspecţilor.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here