Gorjean condamnat pentru trafic de droguri și camătă!

14942

Tribunalul Gorj a dispus condamnarea unui bărbat pe care procurorii DIICOT l-au trimis în judecată la sfârșitul anului trecut pentru două acuzații extrem de grave, respectiv trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, și camătă.

La instanță inculpatul a recunoscut faptele și a beneficiat de clemența legii pentru astfel de situații, dar tot nu a scăpat de închisoare, el fiind în spatele gratiilor din toamna anului trecut. „(48 acte materiale) (…), condamnă inculpatul DRĂGOESCU CONSTANTIN-SORINEL, la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. (…)Condamnă inculpatul DRĂGOESCU CONSTANTIN-SORINEL la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de camătă. În baza art. 39 alin. 1 lit. b rap. la art. 38 alin. 1 Cod penal, contopește pedepsele principale și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 3 ani și 9 luni închisoare, ce se va executa potrivit art. 60 Cod penal”, a decis Tribunalul Gorj. De la inculpat ar urma să fie confiscate diverse sume de bani pe care le-a obținut din activitățile ilegale desfășurate, conform hotărârii judecătorești. „Confiscarea sumelor de bani dobândite de inculpat prin săvârșirea faptelor de trafic de droguri de mare risc și camătă: -suma de 2000 lei, pe care acesta a dobândit-o prin vânzarea în datele de 02.08.2022 și 27.09.2022 a cantităților de 1,22 grame pulbere care conține Cocaină în amestec cu Cofeină și Levamisol și 1, 14 grame pulbere care conține Cofeină, Levamisol, Procaină și Cocaină către colaboratorul investigatorului sub acoperire; -sumele de 1500 euro și 6300 lei, pe care inculpatul Drăgoescu Constantin-Sorinel le-a dobândit prin săvârșirea faptei de camătă”, se mai arată în decizia magistraților.
Conform documentelor de la dosar, inculpatul vindea gramul de cocaină contra sumei de 100 de euro, iar clienții foloseau cel mai adesea marfa lui la petrecerile la care participau.
Unii dintre martorii audiați au menționat că au cumpărat o dată sau de două ori droguri de la inculpat, în timp ce alții erau clienți mai vechi și aveau la activ mai multe achiziții.
În privința sumelor de bani împrumutate cu dobânzi mari, anchetatorii au descoperit că cei care luau banii aveau de restituit suma inițială și o dobândă care ajungea și la 50% lunar.
Media dobânzii era de 20%, iar în unele cazuri cei care nu puteau plăti erau folosiți ca muncitori la ridicarea vilei pe care traficantul și-o construia la Târgu-Jiu. Din actele de la dosar reiese că inculpatul nu avea un loc de muncă. Acesta a ajuns în spatele gratiilor în octombrie anul trecut, după ce anchetatorii au plasat în cercul său un investigator sub acoperire și au reușit să îl prindă în flagrant. „La data de 26.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și camătă.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2022 – octombrie 2022, inculpatul a procurat droguri de mare risc (cocaină), pe care ulterior le-a porționat și vândut contra sumei de 100 euro pentru o doză diferiților consumatori de pe raza județului Gorj, cu preponderență din municipiul Târgu-Jiu. De asemenea, în perioada ianuarie 2019 – octombrie 2022, inculpatul a dat bani cu dobândă, ca îndeletnicire, fără a fi autorizat în acest sens, mai multor persoane, percepând o dobândă în cuantum de 20% pe lună pentru sumele împrumutate. În urma punerii în aplicare pe raza județului Gorj a 4 mandate de percheziție domiciliară, au fost descoperite și ridicate 22,99 grame Cocaină, trei grindere și sumele de 550 euro şi 7.540 lei. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane. La data de 27.10.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, a comunicat DIICOT la vremea respectivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here