Gorj: Șoferi găsiți drogați în trafic

2035

Comunicat IPJ Gorj: Peste 500 de polițiști s-au aflat în teren, în acest weekend, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 243 de solicitări, dintre acestea 193 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Totodată, o persoană a reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 606 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 245.000 de lei,  dintre care 151 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor și 53 conducătorilor de trotinete electrice.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 63 de permise de conducere și 29 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au mai constatat și 6 infracţiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice., dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple:

La data de 25 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat, de 34 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei, din aceeași localitate, și fiind testat cu aparatul DRUGTEST, a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

 

La data de 25 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat, de 35 ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Titulescu, din municipiul Târgu-Jiu, și fiind testat cu aparatul DRUGTEST, a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj vor desfășura în permanență activități pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu scopul de a crește gradul de siguranță în rândul cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here