Gorj: Încă nu există cereri pentru ajutoarele de urgență. Lista sumelor oferite sinistraților

1083

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat duminică pe pagina de Facebook că în următoarea ședință de Guvern, programată pentru ziua de joi, o Hotărăre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuințe au fost afectate de calamități. Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Grecești, județul Dolj, afectați de inundații în aceste zile.

Ajutoarele de urgență se vor acorda în limita sumei de 7.000.000 lei din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale astfel:

-câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv;

-câte 7.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%, inclusiv și 75%;

-câte 4.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv și 50%  câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;

-câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.  în cazul în care, urmare inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, indiferent de numărul victimelor.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat duminică dimineaţă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din Greceşti, informează Agerpres.

GORJ
Intervenții finalizate, comunicate de Prefectura Gorj:
loc. Turceni: 1 curte inundată;
loc. Crușeț : 33 intervenții (15 case, 7 beciuri, 1 depozit și 32 curți);
loc. Tantareni: 13 intervenții ( 3 case, 7 beciuri și 12 curți);
loc. Brănești: 1 curte inundată;
loc. Jupânesti: 1 curte inundată;
loc. Hurezani: 1 curte inundată;
loc. Tismana: 1 curte inundată;
loc. Târgu Jiu: 2 curți inundate;
loc. Turburea: 3 intervenții (1 curte si 2 beciuri);
loc. Săulești: 1 curte si o anexă;
loc. Aninoasa: 1 beci;
În acest moment nu mai sunt interventii in desfasurare”.

În privința familiilor ale căror locuințe au suferit daune majore, instituția mai precizează: ”Așteptăm rapoartele administrațiilor locale din zonele afectate. Nu au fost solicitări pentru a intervenii de urgență, punctual, pentru o familie, până acum.
Așteptăm rapoartele Comitetelor Locale!”, a anunțat Prefectura Gorj.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ăștia fac mișto de bieții oameni. Păi dacă locuința este afectată 75% , înseamnă că este aproape de prăbușire iar lucrurile din ea nu mai pot fi folosite.Ce să facă oamenii cu 7000-10000 de lei? Marca psd, firimituri aruncate nevoiașilor pentru vot. Lui ciolacu îi zboară bancnotele de 500 din buzunare , zicând că -s banii zilei, și el le aruncă sinistraților mizilicuri. Vor venii și vor zice , de ce nu și-au asigurat locuințele ? Din ce bani coane ciolacule, dintr-o pensie de mizerie. El, ciolacul cu pensia unui sinistrat nici nu iese din casă, iar fi rușine. Nu s-ar preta la costumul lui de firmă să bage in buzunare firfirei de 1, 5 și 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here