Gorj: Contoarele clasice de curent, înlocuite cu cele inteligente

1117

Distribuție Oltenia a planificat instalarea a peste 63.000 de contoare inteligente în acest an, în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. Astfel de echipamente au fost instalate deja la Motru, Rovinari și Țicleni.
Anul trecut, Distribuție Oltenia a montat 90.000 de contoare, atât în mediul urban (peste 42.000), cât și în mediul rural (peste 48.000), implementând total planul de contorizare SMART aprobat cu Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Tot în 2021, operatorul a integrat peste 400 de posturi de transformare în sistemul său informatic.
„Contorizarea inteligentă face parte din direcțiile strategice de investiție ale operatorului Distribuție Oltenia, fiind o componentă importantă a proiectului SMART Transformation prin care compania și-a propus să-și digitalizeze întreaga activitate, în beneficiul consumatorilor de energie”, anunță reprezentanții Distribuție Oltenia.
Aparatul inteligent de măsurare este un dispozitiv electronic capabil să înregistreze cu mare precizie cantitatea de energie electrică tranzitată și să transmită în același timp aceste informații la distanță, printr-o comunicație de date securizată. Posibilitatea apariției erorilor este scăzută datorită faptului că întreg procesul se desfășoară automat, iar transmiterea datelor de la contoare până la sistemul de facturare se face fără intervenție umană.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here