Gogu Neagoe, un nume cu rezonanță în lumea caricaturiștilor

911

Un nume cu rezonanță mondială, caricaturistul Gogu Neagoe a colindat lumea în lung și-n lat pentru a face cunoscut arta pictată de pe meleagurile județului Olt. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Gogu Neagoe, din judeţul Olt, România, considerat unul dintre cei mai buni caricaturiști din lume, în vârstă de 44 de ani, a participat anul trecut, pe 1 Martie 2020, de ziua femeii, la un eveniment caritabil, donând pentru o cauză nobilă, fiind declarat „Omul săptămânii”. Îl admirăm şi îl felicităm pentru talentul său, pentru disponibilitatea de a ajuta şi mai ales pentru generozitate. Menţionez că evenimentul caritabil s-a bucurat de prezenţa caricaturistului Gogu Neagoe, care a realizat nu mai puțin de 246 de portrete participanților la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”.
Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea polițistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti. Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturistul oltean este invitat de onoare an de an la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântece Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august. Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, Slatina, judeţul Olt. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci. De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din județul Olt, realizând caricaturi pentru invitați, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerul mamar, precum cel din 2015: „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”. Datorită talentului său de a desena portrete grafice după o descriere foarte sumară, Gogu Neagoe este deseori solicitat de polițiști sau procurori pentru a realiza portrete-robot care ajută la soluționarea mai rapidă a cazurilor. Caricaturistul oltean și-a vândut mai multe lucrări de artă, caricaturi cu personalități fotbaliști și 6 portrete al Simona Halep în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea defibrilatoare medicale automate ce au fost montate în centre magazine din orașul Slatina, Județul Olt.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here