Giurcău l-a învins la concurs pe poliţistul anului din Sibiu

256

GIURCAU madalinPrima etapă a concursului pentru şefia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj s-a finalizat ieri în Bucureşti. După proba scrisă, care a durat trei ore, cei doi candidaţi care s-au înscris la concurs, pentru funcţia din Gorj, au ieşit din sala aflată în incinta Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici(ANFP).

Mădălin Giurcău, candidatul susţinut de UNPR Gorj, a declarat optimist că examenul nu ar fi fost extrem de dificil, asta în timp ce contracandidatul său, Ionuţ Badea, inspector în cadrul Poliţiei Locale Sibiu, s-a arătat supărat pe presa locală din judeţul nostru care l-a declarat “necunoscut” pentru Gorj, acesta având domiciliul în Câmpulung şi serviciul la Sibiu. La trei ore după examen s-au afişat rezultatele, Giurcău obţinând 73 de puncte, adică nota 7.30, iar Badea 38 de puncte, adică nota 3.80.

Mădălin Giurcău a promovat ieri prima probă, cea scrisă, la concursul pentru şefia CJPC Gorj, el urmând să mai aibă încă o treaptă de trecut, proba de interviu, care se va derula pe data de 23 iunie la ANFP. Acesta la fel ca şi contracandidatul său, Ionuţ Badea, s-a prezentat ieri la concurs, de dimineaţă, examenul începând după orele 10.00. Pe parcursul a trei ore cei doi candidaţi care s-au înscris pentru a-şi disputa şefia CJPC Gorj, şi candidatul care concura pentru aceiaşi instituţie dar din Bucureşti, au trebuit să rezolve subiectele date. “Am fost trei în sală. Doi care candidau pentru Gorj şi un candidat pentru Bucureşti. Şi pentru Bucureşti se înscriseseră, iniţial, doi candidaţi dar la concurs s-a prezentat doar unul. Nu a fost examen grilă ci de sinteză, subiectele nefiind extrem de grele. Nu ştiu însă cum se va face punctajul, sper însă să promovez înaintea contracandidatului meu”, declara Giurcău la finalul primei probe.

Necunoscut la Gorj, premiat la Sibiu

Întrebat ce reacţie a avut contracandidatul său, Giurcău a declarat că acesta s-ar fi arătat supărat pe presa din Gorj care l-a făcut “necunoscut”, în rest acesta evitând prea multe discuţii cu rivalul său. Am încercat însă noi să aflăm mai multe despre Ionuţ Badea, care deşi are 27 de ani este un angajat cu vechime, susţin colegii săi, la Poliţia Locală Sibiu. Chiar în urmă cu doi ani acesta a fost declarat poliţistul local al anului, ne-a precizat unul dintre salariaţii Poliţiei Locale Sibiu, care susţine în schimb că nu ştia nimic despre intenţia lui Badea de a concura pentru postul de la Gorj. “Este un angajat care nu a creat probleme la serviciu, deţine funcţia de inspector la Ordine Publică, a lucrat şi la Dispecerat. Badea a muncit aici şi pe când instituţia se numea Poliţie Comunitară şi acum când am devenit Poliţie Locală. Nu ştim să fie membru în vreun partid politic şi nici nu ştiam de examenul de astăzi(n.r. ieri)”, spune acelaşi salariat. Cert este însă ca la finalul probei scrise de ieri de la ANFP, Badea a obţinut nota 3.80, adică 38 de puncte, neputând să se mai prezinte şi la proba de interviu. La aceasta prezentându-se doar Giurcău care s-a arătat mulţumit de nota obţinută.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here