Giuran şi Benga, cereri respinse de eliberare condiţionată

171

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au dat ieri verdictul la cererile formulate de doi dintre membrii „lotului Fluerătoru” de a fi lăsaţi în libertate sub control judiciar, în condiţiile în care, pe numele lor, sunt emise mandate de arestare preventivă.

Nicolae Giuran şi Gheorghe Sandu Benga au sperat că vor putea ieşi de la „răcoare” şi vor fi anchetaţi în stare de libertate, dar judecătorii au decis altfel. Giuran a depus două cereri la instanţă, în speranţa că îi va fi aprobată măcar una, cea care nu a fost luată în discuţie fiind programată pentru un verdict tocmai pe 14 august, asta în condiţiile în care pe 15 expiră actualul mandat de arestare preventivă. Pentru Benga lucrurile au mers mult mai repede pentru că, fiind vacanţă judecătorească, el ieri a depus plângere şi ieri a şi primit răspunsul.
Acelaşi răspuns negativ a fost şi la Giuran şi la Benga, cel de-al treilea membru al acestui „lot”, Cristea Fluerătoru, neputând să depună o astfel de cerere întrucât el este în situaţia de recidivă, având un an de condamnare cu suspendare, fapt care atârnă foarte mult în dosarul de acum. Toţi trei sunt arestaţi preventiv pentru felul în care s-au implicat în modernizarea drumului de la Slivileşti, zona Ştiucani, un drum plin de gropi, pentru care s-au cheltuit însă mulţi bani, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de un milion de lei. Verdictul de acum împotriva celor doi nu este definitiv, dar e greu de crezut că aceştia vor mai avea vreo şansă de câştig în perioada rămasă până când procurorii vor cere prelungirea mandatelor de arestare preventivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here