Ginecolog angajat pe prestări servicii, la Spitalul Turceni

1349

SPITALConducerea Spitalului Orăşenesc Turceni a reuşit să atragă un medic ginecolog, pe contract de prestări servicii. Acum unitatea are doi medici la Ginecologie. Chiar şi aşa, cu greu se face faţă solicitărilor, adresabilitatea fiind una foarte mare din partea pacientelor.

La Spitalul Orăşenesc Turceni era imperios necesar să se angajeze un medic ginecolog, întrucât la compartimentul Obstetrică – Ginecologie îşi mai desfăşura activitatea un singur medic. Pentru că angajările sunt blocate în sistem, managerul Mihaela Ceană a făcut toate demersurile pentru a reuşi să aducă un specialist. Astfel, soluţia găsită, în acest caz, a fost angajarea unui ginecolog pe contract de prestări servicii. „Sunt în procedură cu un medic ginecolog; acum îşi rezolvă hârtiile. Este un medic de la Craiova şi deja face gărzi la noi. Acum avem doi medici la Obstetrică – Ginecologie”, confirmă Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Naşteri naturale şi prin cezariană, la Turceni

Odată cu comasarea şi desfiinţarea anumitor spitale, la cele rămase în funcţiune a început să crească, treptat, adresabilitatea. La fel s-a întâmplat şi la Spitalul Orăşenesc Turceni, unde numărul pacienţilor a crescut în ultima perioadă. Deşi compartimentul Obstetrică – Ginecologie de la Spitalul Orăşenesc Turceni dispune de doar 13 paturi, acolo sunt şi câteva zeci de naşteri pe lună, plus alte cazuri ce necesită internare. „Am avut şi 16 bebeluşi pe săptămână. Se naşte atât natural, cât şi prin cezariană. Totuşi, am observat că pacientele noastre preferă naşterea naturală; sunt mai puţine cele care optează pentru cezariană”, a explicat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni. Potrivit conducerii, la acest spital vin paciente şi de la Craiova şi de la Severin şi de la Târgu-Jiu. Prin urmare, la Spitalul Orăşenesc Turceni era nevoie de angajarea unui medic specialist pentru compartimentul Obstetrică – Ginecologie. La fel cum este şi la Psihiatrie, unde numărul mare al pacienţilor suprasolicită cadrele medicale existente acum. De altfel, managerul spitalului şi-ar dori să găsească un medic psihiatru care să accepte să lucreze la Turceni pe contract de prestări servicii, aceasta fiind sigura posibilitate de angajare, în momentul de faţă, până la deblocarea posturilor din sistemul sanitar.

Minodora Sucea

 

 

1 COMENTARIU

  1. Lasi o clinica intreaga sa te astepte si tu iti inchizi telefonul in loc sa anunti ca nu mai vii.Sa-ti fie rusine,nesimtito.Pentru tine 4 persoane s-au trezit de la ora 7dimineata ca sa pregateasca interventia,iar tu nu ai bunul simt sa dai un mesaj ca nu ajungi Asa vorbeste un medic de la spitalul Turceni!cheama femeile la o adresa unde nu exista niciun cabinet de Ginecologie! Rusineeee

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here