Gimnasta gorjeană Denisa Golgotă, cea mai bună sportivă a județului Hunedoara

714

După ce, în ședința festivă de Consiliu Județean Gorj, președintele acestui important for județean, Cosmin Popescu, a premiat-o pe supranumita “Mica prințesă” a școlii de gimnastică de la Deva, gorjeanca Denisa Golgotă, din comuna Alimpești, au urmat o serie de alte recunoașteri ale meritelor ambasadoarei Gorjului în lume.

La numai două zile de la premierea din Consiliul Județean, medaliata cu aur de la Berna-Elveția, a primit de la Consiliul Local Alimpești și primăria din această comună, condusă de către primarul Daniel Floarea, titlul de Cetățean de Onoare. Întorcându-se la Deva, la numai câteva zile, Denisa a avut o surpriză plăcută obținând titlul de cea mai bună sportivă din Hunedoara a anului 2016, graţie celor trei medalii cucerite la Campionatul European de gimnastică pentru junioare, desfăşurat la Berna. Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Hunedoara a făcut publice clasamentele celor mai buni sportivi din judeţ pe anul 2016. Gimnasta Denisa Golgotă a fost desemnată cea mai bună sportivă la discipline olimpice, în județul vecin, iar jucătoarea de fotbal-tenis Anamaria Gherghel e numărul unu la sporturile neolimpice.

Susținută de la vârful județului Gorj
Gorjeanca Denisa Golgotă are în palmares numeroase diplome și medalii, ultimele fiind una de aur și una de argint, și titlul de campioană europeană la Campionatul European de Gimnastică pentru Junioare de la Berna-Elveția. Gimnastica românească a finalizat acest campionat cu un palmares de cinci medalii, două fiind obținute, la senioare de Cătălina Ponor, ambele de bronz, iar trei au revenit junioarelor antrenate de Nicolae Forminte. La junioare, vedeta delegației a fost, de departe, Denisa Golgotă, de 14 ani, sportivă care a cucerit medalia de aur în finala de la sol și pe cea de argint în finala de la sărituri. Gimnasta din județul Gorj se anunță drept o mare sportivă a țării. Cu toate că este încă junioară Denisa se pregătește la CNS Cetate Deva, fiind selecționată și în lotul național al seniorilor. Aceasta a fost surpriza campionatelor naționale de gimnastică artistică care au avut loc la Sala polivalentă din Cluj, tot anul acesta. Ea se pregătește acum pentru Campionatul Mondial din 2020, care se va desfășura în Japonia. Pentru participarea de la Tokyo, micuța ambasadoare va fi susținută de însuși președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here