Gimnasta Denisa Golgotă, premiată la Târgu-Jiu și la Alimpești

445

Gimnasta gorjeană, Denisa Golgotă din Alimpești, a fost premiată, miercuri, de forul de conducere al județului Gorj. Consiliul Județean Gorj i-a recunoscut meritele sportivei care a obținut titlul european la sol și cel de vicecampioană europeană la sărituri, printr-o diplomă și un premiu în bani. Acestea i-au fost înmânate de către președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Supranumită “Mica prințesă” a școlii de gimnastică de la Deva, Denisa Golgotă a fost premiată deja de autoritățile județene din Hunedoara, presa din județul vecin numind-o pe micuța gorjeancă drept “deveanca lor”.
GOLGOTA AZIDenisa Golgotă are în palmares numeroase diplome și medalii, ultimele fiind una de aur și una de argint, și titlul de campioană europeană la Campionatul European de Gimnastică pentru Junioare de la Berna-Elveția. Gimnastica românească a finalizat acest campionat cu un palmares de cinci medalii, două fiind obținute, la senioare de Cătălina Ponor, ambele de bronz, iar trei au revenit junioarelor antrenate de Nicolae Forminte. La junioare, vedeta delegației a fost, de departe, Denisa Golgotă, de 14 ani, sportivă care a cucerit medalia de aur în finala de la sol și pe cea de argint în finala de la sărituri. Gimnasta din județul Gorj se anunță drept o mare sportivă a țării. Cu toate că este încă junioară Denisa se pregătește la CNS Cetate Deva, fiind selecționată și în lotul național al seniorilor. Aceasta a fost surpriza campionatelor naționale de gimnastică artistică care au avut loc la Sala polivalentă din Cluj, tot anul acesta. Ea se pregătește acum pentru Campionatul Mondial din 2020 care se va desfășura în Japonia. Denisa va fi premiată, astăzi, și în ședința de Consiliu Local Alimpești, în cadru festiv, autoritățile locale conduse de către primarul Daniel Floarea confirmând acest lucru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here