Gilortul, în focurile barajului

301

Campioana județeană la fotbal din sezonul 2015-2016, Gilortul Târgu Cărbunești, caută în acest weekend la Sibiu un rezultat care să-i permită să viseze la promovarea în liga a 3-a.

După un sezon în care nu au avut mari emoții în campionatul Ligii a 4-a gorjene, Gilortul Târgu Cărbunești își dă examenul de maturitate în cadrul barajului de promovare în al treilea eșalon. Împerecherea făcută la federație i-au pus pe gorjeni față în față cu FC Hermannstadt Sibiu, fiind pentru prima dată când cele două județe, care nu au granițe comune, se duelează într-un astfel de baraj.
Dacă Gilortul a câștigat campionatul județean fără prea mari emoții, sibienii au făcut-o la pas, Hermannstadt terminând sezonul cu victorii pe linie! Mihai Dinu, antrenorul Gilortului, spune însă că nu se teme de adversar și echipa sa va lupta până la capăt: „Suntem pregătiţi de luptă. Mergem la Sibiu să facem o figură frumoasă, să ne jucăm şansa. Le ştiu echipa. Pot spune că au o echipă bună, tânără, o echipă care a făcut şi şase transferuri pentru Liga a 3-a. Ei au luat jucători să aibă echipă bună încă de pe acum pentru Liga a 3-a, însă nu le va fi uşor cu noi”, a declarat antrenorul celor de la Gilortul.
Barajul pare ușor disproporționat ca forțe pe teren atunci când pui în balanță loturile. Dacă Jean Gavrilă, antrenorul celor de la Hermannstadt, a adus jucători la echipă tocmai în ideea că în sezonul viitor vor juca în Liga a 3-a, de la Gilortul au mai plecat jucători, ceea ce face misiunea lui Mihai Dinu și mai dificilă: „Nouă ne-au plecat câţiva jucători. Asta este, sper să nu fie o problemă. Cei care au rămas sunt îndârjiţi şi decişi să facă două meciuri bune. Mă repet, celor de la Sibiu nu le va fi deloc uşor cu noi, o să transpire mult. Nu o să se mai întâmple ce a fost în trecut, garantat vom da totul pe teren astfel încât să reuşim rezultate bune şi prestaţii reuşite”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene.
Vara trecută, Gilortul a pierdut fără drept de apel barajul. Mai mult decât atât, se poate spune că echipa gorjeană s-a făcut de râs. Acum însă, Mihai Dinu susține nu doar că echipa va căuta să facă o figură cât mai frumoasă pe teren, ci și că va încerca promovarea fiind sigur că, puse în fața faptului împlinit, persoanele din conducerea clubului vor găsi modalități de finanțare pentru al treilea eșalon: „Fiţi convinşi că ne vom bate pentru promovare. Am şi discutat cu oamenii care ne susţin şi mi s-a spus clar că se vor face eforturi ca acest proiect să continue şi la Liga a 3-a. Mergem la luptă. Nu vom face niciun pas înapoi în această bătălie. Jucătorii sunt capacitaţi, la o adică şi ei au tot două picioare şi o inimă la fel ca şi noi. Credeţi-mă, îmi doresc din tot sufletul să promovăm, ar fi al doilea cel mai fericit moment din viaţa mea, primul fiind naşterea fiicei mele”, declarat Dinu.
Barajul de promovare se dispută în manșă dublă, primul joc fiind programat a se disputa sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul sibienilor. În cazul unui rezultat bun la Sibiu, Gilortul va juca pe teren propriu, peste o săptămână, cu gândul la promovare.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here