Gigi Pecingină a divorţat şi de-al patrulea partid

2522

Avocatul Gheorghe Pecingină a renunţat şi la cel de-al patrulea partid în care a activat în ultimii ani, fără să mai punem că după ce a plecat de la democraţi, din cauza lui Ionel Manţog, a mai revenit o dată în rândurile lor. Astfel după PDL, PNL, PDL şi PP-DD, organizaţii în care a stat mai mult sau mai puţin în funcţie de conjunctură, Pecingină a anunţat, ieri, că se desparte şi de PSD Gorj, motivând o lipsă de compatibilitate, pe care a sesizat-o recent, între el şi formaţiunea politică. Minerii şi energeticienii pentru care spune că se bate Gigi, au fost şi ei, şi de data aceasta pomeniţi, când avocatul şi-a înşiruit motivele despărţirii de PSD. Pecingină nu va sta însă independent prea mult timp, cu siguranţă acesta urmând să revină la noul PNL, chiar dacă asta înseamnă o a doua alăturare liberalilor şi o a treia democraţilor.

Nu mai este un secret că, în ultimii ani, Gheorghe Pecingină a cochetat cu politica, pendulând între partidele pe care le-a văzut pe primele locuri la alegeri. A fost astfel membru PDL, plecând de aici din cauza lui Ionel Manţog, apoi membru al PNL, plecând de aici din cauza lui Dian Popescu, şi iar al PDL, plecând de aici din cauza lui Ion Ruşeţ care nu l-a trecut în sondajul pentru municipiu, apoi independent, după modelul Ion Răuţ, şi, în final, membru PP-DD, adică înapoi la Ionel Manţog de care a fugit prima oară din PDL. În final, a aterizat la PSD, la Florin Cârciumaru împotriva căruia a candidat de altfel la alegerile locale din 2012, dar pe care l-a părăsit acum aşa cum a făcut-o cu Manţog, Dian şi Ruşeţ.
Ca şi în ultimele despărţiri de partidele agreate de Pecingină, politicianul a trebuit să dea vina pe cineva. “Nu sunt de acord cu hotărârile luate în legătură cu gazonul municipiului, acesta ar trebui să fie al cetăţenilor”, a declarat Pecingină transmiţând săgeţi spre primarul Florin Cârciumaru, cel căruia i s-a alăturat nu demult în PSD Gorj.
Tot Pecingină a declarat că gestul său ar avea legătură cu disponibilizările de la CEO, structură pe care el o susţinuse atât de mult, lăudând performanţele manageriale ale lui Laurenţiu Ciurel.

Alături de Romanescu sau împotriva lui?!
Pecingină nu a spus însă, odată cu demisia, nimic legat de viitorul său politic. Asta deoarece cândva se bătea pentru Marcel Romanescu, potenţial candidat al PNL pentru Primăria Târgu-Jiu, ca recent însă, acelaşi Pecingină să ajungă să-l critice pe fostul său coleg pentru ieşirile în media, prea dese pentru gustul lui Gigi. Cel din urmă dădea astfel de înţeles că-şi selectează ieşirile în spaţiul public, lucru pe care ar trebui să îl facă şi Romanescu, în condiţiile în care liberalul ştie foarte bine că orice prezenţă în media, pentru bătălia pe care îl aşteaptă, este importantă.

Oscilant şi ofensiv
Declaraţiile contradictorii ale lui Pecingină şi atitudinea manifestată asupra celor care l-au primit alături de ei, de-a lungul timpului, se oglindeşte însă în trecutul său politic.
Reamintim astfel că, în august 2011, avocatul Gheorghe Pecingină anunţa, cam la fel cum a făcut-o acum cu PSD-ul, că nu mai face parte din PNL, părăsind liberalii, în favoarea democrat-liberalilor. Schimbarea orientării politice a avocatului au avut atunci la bază un conflict iscat între el şi conducerea Partidului Naţional Liberal de la Gorj, pe care imediat după a blamat-o. În cadrul Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Pecingină era membru al comisiei Statut Etică Litigii, iar ulterior acesta a fost exclus, devenind un simplu membru. Avocatul bănuia, cu patru ani în urmă, că răul i se trăgea de la faptul că participă destul de des la conferinţele de presă susţinute de Eurojobs, care apăra minerii şi energeticienii pe care i-a pomenit şi acum, după separarea de PSD, acelaşi Pecingină.
Din cadrul PNL-ului, Pecingină şi-a criticat vehement fostul şef de partid, pe preşedintele Dian Popescu, despre care spunea atunci că are o atitudine de demagog. L-a criticat în aceeaşi manieră pe Ionel Manţog, pe Ruşeţ şi o face mai cu perdea, deocamdată, şi faţă de Florin Cârciumaru.
După ce se va poziţiona însă sub umbrela unui alt partid politic, noi bănuim al PNL, dar nici PMP-ul nu este exclus, Gigi îşi va începe de fapt iar ofensiva împotriva lui Cârciumaru şi a foştilor colegi din PSD.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here