Ghinion maxim pentru Edi Iordănescu, a mai pierdut un fundaş / Erico, out pentru tot returul!

310

Dacă Pandurii avea deja probleme la nivelul fundaşilor centrali, de acum ele sunt şi mai mari după ce s-a aflat că brazilianul Erico da Silva nu va mai putea juca în retur.

Accidentat în chiar primul joc din această ediţie de campionat, la Craiova, Erico da Silva a mai jucat în câteva partide din prima parte a sezonului, însă problemele nu au dispărut, iar un nou control efectuat în aceste zile a confirmat previziunile cele mai sumbre. Erico trebuie să se opereze şi nu va mai juca în acest sezon. “Mâine (n.red. – astăzi), Erico şi directorul sportiv, Robert Bălăeţ, vor merge în Ungaria, unde fundaşul nostru va suferi o intervenţie chirurgicală, la medicul care i-a operat şi pe Bud, Roman şi Predescu. Miercuri dimineaţa, la ora 07:30, va intra în operaţie, iar pentru circa patru luni nu-l vom putea avea la dispoziţie pe Erico da Silva. Ne-a ajutat foarte mult domnul Marius Vizer şi vreau să-i mulţumesc pentru ajutor, pentru că este o clinică foarte bună, unde sunt deja făcute programări, iar el ne-a ajutat să ducem jucătorul şi să-l opereze foarte repede. E vorba de o operaţie la ligamentul încrucişat posterior, o operaţie destul de dificilă, dar sperăm să fie făcută cu succes, avem mare încredere în medicii de acolo”, a declarat preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Sunt aşteptate două răspunsuri
Fără a avea certitudinea a niciunui jucător pe postul de fundaş central, Christou abia revenind şi el după o operaţie suferită la finalul anului trecut, Pandurii are nevoie urgentă de doi fundaşi centrali puternici şi cu oarecare experienţă, clubul gorjean neputând risca prea mult având în vedere şi poziţia actuală din clasament. Edi Iordănescu ar trebui să-i aibă deja în lot la plecarea în Antalya, pentru a suda relaţiile de joc în meciurile amicale, iar conducerea gorjenilor speră să rezolve această situaţie în aceste zile: “Suntem în discuţii, aşteptăm, este posibil chiar mâine seară (n.red. – în această seară) să vină la Târgu Jiu pentru a semna, nu putem să dăm încă numele jucătorului. Ar mai fi încă un fundaş central cu care purtăm discuţii avansate şi ar putea semna foarte repede cu noi, dacă nu, atunci vom căuta noi piste”, a declarat Eugen Pîrvulescu. Din câte se pare, este vorba de un sârb şi un croat, jucători care ar urma să facă pentru retur cuplu de fundaşi centrali la Pandurii, ultimul evoluând în sezonul trecut în 2Bundesliga.
Pîrvulescu spune că este o misiune grea, aceea de a completa echipa cu doi fundaşi de valoare, însă întregul staff este conectat la această problemă şi rezolvarea nu va întârzia să apară: “Nu e uşor să aducem acum aceşti fundaşi centrali de care avem nevoie şi nici putem să ne luăm acum doar după DVD-uri. Avem un sistem în care putem vedea meciuri întregi jucate de cei pe care îi avem în vizor, chiar ne uităm la aceste meciuri după jucătorii doriţi împreună cu staff-ul tehnic. Edi Iordănescu, pe lângă faptul că este ocupat cu antrenamentul, nu cred că doarme mai mult de 3-4 ore pe noapte pentru că este şi el, ca şi noi, foarte preocupat să ne întărim, să aducem în zona centrală a liniei de fund noi jucători. Din păcate, ghinioanele se ţin în continuare scai de noi”, a mai spus oficialul Pandurilor.

Grecu, dublă reuşită
Rezolvarea transferului lui Grecu la Pandurii îl bucură pe preşedintele gorjenilor, care recunoaşte că ziua semnării contractului prin care fundaşul stânga se reîntoarce la echipa la care a debutat în Liga 1 a fost una încărcată de emoţie: “Ne bucurăm că am reuşit să semnăm cu Grecu. Ştia foarte bine ce a lăsat la Târgu Jiu când a plecat, ştia atmosfera. A fost un moment emoţionant şi pentru el pentru că în aceeaşi zi a semnat contractul cu noi şi i-a născut şi soţia un băieţel”, a mai spus Pîrvulescu. Şi antrenorul Edi Iordănescu este încântat de faptul că a rezolvat o problemă pe care o semnala încă de la prima sa conferinţă de presă, aceea a lipsei unui concurent pentru Momcilovic: “Grecu este un jucător pe care îl cunoaştem din competiţia internă, e familiarizat cu aceasta, un jucător care a mai fost la Pandurii, se cunoaşte cu majoritatea colegilor lui iar asta va face ca perioada de adaptare, de integrare să fie foarte rapidă. Sigur că ne va ajuta, eu am spus de la început că vrem să avem dubluri pe toate posturile, pentru mine nu există jucător titular şi jucător de rezervă, în funcţie de modul cum se pregătesc şi de seriozitatea lor, de exprimarea în jocuri, eu voi alcătui mereu primul unsprezece”, a declarat antrenorul gorjenilor.

Au cinat împreună în ziua liberă
După o serie de zile în care echipa a fost cantonată la Izvorani fără a putea avea prea multe libertăţi, antrenorul Edi Iordănescu le-a acordat jucătorilor o zi liberă. Aceştia nu s-au dispersat, ci au petrecut după-amiaza şi seara tot împreună, ei fiind invitaţi de preşedintele Eugen Pîrvulescu la restaurant: “Am ieşit cu băieţii la o masă împreună. După o săptămână foarte grea am fost cu ei la restaurant, la Doi Cocoşi, am ascultat şi o muzică, am băut şi un pahar de vin şi am mâncat şi o felie de tort pentru că a fost şi ziua lui Răzvan Stanca. S-au simţit foarte bine, într-o locaţie selectă, cu ambient rustic, a fost o după-amiază plăcută pentru toţi”, a explicat preşedintele Pandurilor, care vrea ca în sânul echipei să se reinstaleze o atmosferă plăcută, care să se reflecte şi într-o armonie pe teren şi apoi şi în rezultatele care să scoată echipa din zona periculoasă în care se află în clasament.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here