Ghidul P.R.A.C.T.I.C., la dispoziția tinerilor antreprenori

251

Asociația Regională pentru Dezvoltare Durabilă anunță derularea proiectului de tineret Antreprenoriat pentru TINE(RI), care urmărește „Creșterea potențialului antreprenorial al tinerilor dezvoltând cultura antreprenorială îmbunătățind competitivitatea / adaptabilitatea potențialilor antreprenori tineri”.

Proiectul urmărește să facă din antreprenoriat o opțiune de carieră pentru fiecare tânăr din grupul țintă. Acest deziderat se va realiza crescând abilitățile tinerilor (elevi, studenți, tineri absolvenți) din grupul țintă de a concepe / materializa idei de afaceri. ”Mulți dintre cei care lansează o afacere cunosc faptul că buna pregătire a ceea ce intenționezi să întreprinzi reprezintă, întotdeauna, jumătate din calea către succes. GHIDUL online P.R.A.C.T.I.C– “P(rogram) de R(eintegrare) A(ntreprenorială) și C(apacitare) a T(inerilor) prin I(nformare) și C(onsiliere)”, realizat de Asociația Regională pentru Dezvoltare Durabilă vă va fi util pentru această pregătire. A deveni întreprinzător este o excelentă ocazie pentru persoanele dornice să creeze, să inoveze, care sunt pregătite să desfășoare o muncă de excepție și care ar dori să-și ia soarta în propriile mâini. Cu toate acestea, drumul către o activitate independentă nu este o călătorie de plăcere. Ea va fi presărată cu probleme care trebuie rezolvate. Din nefericire, succesul în afaceri nu este garantat. Aproape jumătate din totalul falimentelor s-a produs pe parcursul primilor patru ani de la lansare. Omul de afaceri ar trebui să fie conștient de oportunitățile care i se oferă, dar și de riscuri”, au transmis reprezentanții Asociației Regionale pentru Dezvoltare Durabilă.

Ghidul online P.R.A.C.T.I.C concentrează în paginile sale principalele probleme cărora viitorul întreprinzător trebuie să le găsească rezolvare. Desigur că acest Ghid online P.R.A.C.T.I.C poate fi util și celor care și-au creat deja o firmă, dar vor să-și dezvolte în continuare propriile afaceri. Astfel, Ghidul online P.R.A.C.T.I.C abordează, punând un accent deosebit pe aspectele practice, următoarele probleme: Antreprenorul și crearea strategiei firmei; Managementul și dezvoltarea afacerii; Marketingul în afaceri; Planificarea afacerii; Resursele umane și managementul lor în IMM-uri; Strategii antreprenoriale la nivelul afacerii; Competențe antreprenoriale; Cultura antreprenorială. Ghidul online P.R.A.C.T.I.C – “Program de Reintegrare Antreprenorială și Capacitare a Tinerilor prin Informare și Consiliere” este pus gratuit la dispoziția tuturor celor interesați în format electronic, pe Comunitatea/rețeaua WebA4You dedicată proiectului. Acest ghid este realizat în cadrul proiectului de tineret ”Antreprenoriat pentru TINE(RI)”, implementat de către Asociația Regională pentru Dezvoltare Durabilă și cofinanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here