Ghid de prevenire şi combatere a acţiunilor de dezinformare a alegătorilor

1575

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a elaborat şi a publicat Ghidul de prevenire şi combatere a acţiunilor de dezinformare a alegătorilor, în contextul în care zilele trecute a început perioada electorală pentru alegerile europarlamentare şi cele locale.

„Fenomenele din sfera dezinformării pot influenţa participarea la vot şi opţiunile alegătorilor, prin urmare constituie pericole reale la adresa democraţiei. Mediul informaţional devine, pe zi ce trece, tot mai greu de navigat din cauza aglomerării de date şi informaţii, fapt ce îngreunează distincţia dintre adevăr şi fals. Prin acest demers ne propunem să contribuim la stabilirea unui climat de încredere şi integritate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor din anul 2024 şi să le oferim alegătorilor instrumente concrete prin care să poată obţine o imagine corectă asupra procesului electoral”, a subliniat preşedintele AEP, Toni Greblă.

Ghidul prezintă o serie de elemente de evaluare a informaţiei, criterii de identificare a ştirilor/informaţiilor false, recomandări etice pentru jurnalişti, dar şi pentru alţi creatori de conţinut, precum şi recomandări etice pentru un discurs electoral echilibrat.

Ghidul este disponibil la următorul link: https://ow.ly/5sUr50QTlY4

1 COMENTARIU

  1. Aoleu, cine vorbește și elaborează un ghid de prevenire a dezinformării, taman psd istul greblă. Pai cine este tatăl dezinformărilor, nu psd ul, cine ne bombardează in fiecare zi cu știri și emisiuni contradictorii despre noua lege a pensiilor de nu mai știu bieții pensionari ce să creadă, cine racolează pe bandă rulantă primari de la toate partidele prin șantaj și promisiuni, cine minte în fiecare seară cat de bine guvernează guvernul cio viu ,pe toate posturile tv obediente și cumpărate, nu psd istii. Și acum vine unul cu mustață și ne spune că ei sunt albi că zăpada. Să sperăm că la alegeri scăpăm de acești urmași la pătrat ai lui dragnea, conduși cu o dibăcie înzecită de hăitașul lui haisam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here