Gest extrem! – Vicele de Padeș renunță la salariul lunar de la primărie!

532

Primarul de Padeș, Serafim Antonie, cercetat într-un dosar penal aflat la DNA Craiova, cât și urmărit penal în alt dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a început un război, la serviciu, cu viceprimarul PMP, Cristian Elena. Antonie, supărat că viceprimarul l-a deferit instituțiilor statului pentru nereguli făcute în administrația locală, încearcă astfel să regleze situația, sancționând orice cerere a viceprimarului, chiar și îndreptățită, cu măsuri care lasă de dorit.

Astfel, în urma unei solicitări de-a vicelui de a lipsi de la program motivat, joi, pentru a-și face un control medical, conform unui bilet de trimitere primit de la medicul de specialitate, primarul liberal a refuzat să admită această situație.

Mai mult, Serafim Antonie a cerut ca ziua solicitată de vice să-i fie tăiată acestuia din salariu. O asemenea situație s-a întâmplat și luni, când vicele a solicitat să plece cu o oră mai repede de la primărie, pentru a ajunge la o ședință de partid la Târgu-Jiu. Primarul PNL a percutat, tăindu-i vicelui ora solicitată.

Cerere onorabilă și fără precedent!
Drept urmare a acestor două situații, Cristian Elena a decis, joi, să renunțe la salariul lunar de viceprimar, de peste 3000 de lei, făcând o cerere în acest sens.

“Justific gestul meu prin faptul că prioritar pentru mine în administrația publică nu este salariul de la primărie, ci schimbarea actualei maniere de lucru și de a face administrație în una eficientă și deplină pentru toți, atât cetățeni, cât și funcționari publici. Consider salariul suma unui efort de care aș fi avut nevoie să îndeplinesc ceea ce am spus mai înainte, însă la vârsta de 58 de ani mă simt încă tânăr și capabil să împlinesc acest lucru și fără motivația pe care mi-ar da-o acest salariu în acest efort. Sper ca educația pe care o am și mesajul pe care vreau să-l transmit să ne ajute să construim o societate civilă sănătoasă”, a conchis viceprimarul de Padeș. Decizia luată, joi, de Cristian Elena a fost “din suflet și fără regret”. Viceprimarul de Padeș ar fi singurul din județ, care va merge zilnic la primărie fără a fi remunerat pentru munca prestată.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here