Gerul ajută Complexul Energetic Oltenia

1069

Un val de aer rece a pus stăpânire peste România. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu vor fi probleme în privinţa aprovizionării populaţiei cu energie electrică în această perioadă geroasă, precizând că rezervele de gaze naturale din depozite sunt în limite normale, Hidroelectrica funcţionează la capacitate maximă, iar grupurile de la Complexul Energetic Oltenia pe cărbune sunt pregătite să intervină.
„Ne-am așteptat la acest val de frig. Am luat toate măsurile care se impun. Nu avem probleme cu aprovizionarea cu energie electrică. Rezervele de gaze naturale din depozite sunt în limitele normale, nu sunt probleme în aprovizionare. Suntem pregătiți să facem față, sunt pregătite și grupurile de la Complexul Energetic Oltenia pe cărbune să intervină, Hidroelectrica merge la capacitate maximă, există rezerve în lacurile de acumulare, nu avem probleme”, a declarat ministrul Energiei.
Popescu a adăugat că pe lângă acest val de frig a mai apărut şi o altă problemă. „S-a mai suprapus pe lângă acest val de frig şi o altă problemă: nu bate vântul. Şi nu bate în Europa, nebătând vântul nu merg eolienele, nemergând eolienele, nu se produce suplimentar. Dacă vântul ar fi bătut era mai simplu pentru toată Europa. Nu tot timpul energia regenerabilă te ajută. E frumoasă, e nepoluantă, dar nu tot timpul te ajută în situaţii extreme”, a conchis ministrul Virgil Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here