Gerilă s-a mutat la Motru: 6000 de locuințe, instituțiile și școlile din oraș, lăsate fără căldură

514

Locuitorii de la bloc, dar și cei de la casele din Motru, peste 90% din populația municipiului fiind racordată încă la sistemul centralizat al UATAA, suferă de frig în locuințe, pentru simplul motiv că autoritățile locale refuză, fără un motiv rezonabil, să dea drumul la căldură. Deși sănătatea elevilor este pusă în pericol, în școlile din oraș fiind mai frig decât afară, primarul localității a anunțat consilierii că reviziile la UATAA, care vor dura câteva zile, se vor face abia după 20 octombrie, până atunci populația trebuind să se mulțumească cu apa caldă de la robinete.

Situație fără precedent, în aceste zile, în municipiul Motru unde 6000 de locuințe, cartierele de case, instituțiile, școlile și spațiile agenților economici sunt înghețate, populația fiind obligată să tremure de frig și acasă, și la școală, dar și la locul de muncă, pentru că primarul localității a decis să dea drumul la căldură abia de luna viitoare. Mai exact, pentru ca populația să nu rămână fără apa caldă, edilul Gigel Jianu a decis să facă reviziile la UATAA abia după data de 20 octombrie, motivând că stocurile uzinei de agent termic nu ar permite pornirea centralei mai devreme de 27 octombrie. “Prognoza din vară pentru octombrie era că luna va fi una călduroasă. Licitația pentru păcură este pe 24 octombrie. Cei doi administratori ai UATAA, cel special și cel judiciar, se ocupă de tot ce ține de uzină”, a declarat primarul Jianu.
hot clSpusele primarului nu încălzesc însă motrenii, consilierii locali fiind la rândul lor nemulțumiți pentru încăpățânarea conducerii primăriei în ceea ce privește furnizarea mai rapidă a căldurii. Aleșii pomenesc de nerespectarea legii în acest sens, știut fiind că patru zile cu temperaturi de sub 10 grade Celsius impun pornirea agentului termic.
“Deși temperaturile în ultima săptămână au scăzut sub 10 grade, 4 zile consecutiv, anunțându-se tot mai frig, nu se ține cont de legislație și de hotărârea Consiliului Local ce reglementează acest aspect. Astfel, se face un mare, mare abuz”, a declarat și viceprimarul Cosmin Morega, care susține că prin cele întâmplate s-ar urmări doar schimbarea administratorului special al UATAA.

Corcoață, lăsat fără salariu
Cert este că Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA, este singurul angajat al Primăriei Motru care vineri nu și-a încasat salariul. Corcoață pare că a fost lăsat intenționat fără chenzină, bănuiește inclusiv respectivul care este tentat să se adreseze instanței de judecată pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovați. La adresa lui Corcoață se face un abuz, sunt de părere și alți salariați ai primăriei care tremură la rândul lor, în birourile de la serviciu, instituția publică neavând, la rândul ei, căldură.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Ce îi pasă sefului PNL Motru Militaru Severus …omul are centrală pe gaz …stă in căldură el si familionul de îmbuibați . jianule nu respecți legea ? Ti copii mici in frig ? Neisprăviților !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here