Gerea anunţă: CEO va fi listat pe bursă

239

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a anunţat la finalul săptămânii trecute la o întâlnire avută cu jucătorii din piaţa de capital că discuţiile privind listarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pe bursă ar putea fi reluate în primăvara anului viitor. “Aşa cum ştiţi, intenţionăm listarea companiilor Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica, însă acest lucru nu se poate face acum. În niciun caz nu intenţionăm listarea Hidroelectrica atâta timp cât societatea este în insolvenţă, spre exemplu, deşi există anumite voci care susţin această variantă”, a spus Gerea.

ceo nou (4)În cazul CEO, ministrul Energiei consideră că nu se poate face o listare înainte ca societatea să finalizeze restructurarea şi să îşi întărească poziţia financiară. “Măsurile pe care ministerul le-a luat în ceea ce priveşte compania au ajutat la definirea unei tendinţe ascendente. De asemenea, faptul că CEO a lucrat din plin în această vară ajută societatea. Este posibil ca şi în iarnă compania să aibă activitatea intensă. Toate acestea ne fac să credem că am putea relua discuţiile despre listare în primăvara anului viitor”, a mai afirmat ministrul Energiei.
Gerea s-a întâlnit la sediul MEIMMMA cu un grup de lucru format din jucători pe piaţa de capital constituit cu scopul de a promova România de la stadiul de frontier market, la cel de emerging market. În cadrul discuţiilor, spune un comunicat de presă, membrii grupului şi-au manifestat disponibilitatea de a sprijini ministerului în eventualele demersuri făcute în scopul construirii unei alternative la finanţarea prin bancă pentru investiţii în energie, atât în ceea ce priveşte companiile existente, cât şi pentru eventuale noi proiecte.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Nu se poate asa ceva,dupa tot dezastrul din Gorj urmeaza si CEO sa fie falimentata intentionat si sa se taie fierul la fier vechi ca apoi sa importam energie.Nenorocitii dracului de parlamentari care sunt peste 400 nu sunt in stare sa managerieze o singura societate care sa ramana de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here