GEOANĂ, PREŞEDINTE!

357

PB161609Luni, 16 noiembrie a.c., candidatul PSD la cea mai înaltă funcţie din stat, dl. Mircea Geoană a fost prezent în Gorj. Mai întâi, în municipiul Motru, iar după aceea, la Turceni, cel mai important oraş termoenergetic din România şi din sud-estul Europei.

De când a început campania electorală, am urmărit îndeaproape evoluţia d-lui Mircea Geoană la întâlnirile cu electoratul, ca şi creşterile sale în sondajele de opinie. Eram, cum se spune, absolut convinşi că, în sfârşit, după cei 20 de ani providenţiali ai lui Silviu Brucan, gorjenii şi românii au pe cine vota, în cunoştinţă de cauză şi în interesul naţiunii şi al ţării.
Ascultându-l însă, la cele două mari adunări populare din Motru şi Turceni, am realizat, odată în plus, că Mircea Geoană nu poate fi învins la urne, ori cât de mare ar fi frauda electorală şi ori cât de mulţi ar fi banii negri puşi la bătaie de Băsescu şi disperaţii săi din PD-L !
Ionică Bebe-Viorel, Vasi Pleşa
PB161621„Avem nevoie de normalitate şi asta ne-o poate aduce doar Mircea Geoană”
Domnule Preşedinte, spunea în deschiderea adunării populare, Dorin Hanu, primarul municipiului exclusiv mineresc, în numele cetăţenilor din municipiul Motru, al cetăţenilor din satele învecinate, fie că sunt din Mehedinţi, fie că sunt din Gorj, vreau să vă asigur că vom vota şi pe 22 noiembrie, şi pe 6 decembrie, cu dumneavoastră. Aceasta este dorinţa noastră!
De ce votăm Mircea Geoană? Pentru că ne-am săturat de gâlceavă, ne-am săturat de scandaluri, ne-am săturat de beţivi. Vrem normalitate. Vrem linişte. Şi nimeni nu ni le poate aduce decât Mircea Geoană. Aşa să vă ajute Bunul Dumnezeu! Eu sper ca pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, să avem un nou preşedinte şi acela să fie Mircea Geoană!
Pentru gorjeni, pentru români şi pentru ţară
Ce vrea Mircea Geoană?
PB161694Bună ziua, dragii mei!, şi-a început alocuţiunea Mircea Geoană. Mă bucur să ne revedem aici, la Motru, a continuat vorbitorul. Salut cu prietenie şi echipa noastră de conducere de la Gorj, pe dl. Florin Cârciumaru, pe dl. Ion Călinoiu. O echipă extraordinar de puternică, într-un loc care a cunoscut în aceşti 20 de ani, multe dezamăgiri. În acelaşi timp, vreau să mai dau un mesaj de speranţă. Pe 6 decembrie 2009, preşedintele României va fi, în premieră, cineva care a lucrat în sectorul energetic. Am muncit până în dec. ’89, la Energo-montaj; am construit centrale electrice în România. Meseria mea de bază, cum se spune, pe vremuri era în această zonă.
PB161710Vreau, totodată, să transmit un mesaj de speranţă tuturor celor care lucrează în minerit: cărbunele va rămâne un pilon strategic pentru industria energetică până în 2030. Este o resursă pe care toate ţările lumii o folosesc, iar sectorul energetic românesc va deveni axul strategic al modernizării industriei acestei ţări. Veţi avea o industrie energetică aşa cum se cuvine şi cum are nevoie întreaga Românie. Veţi avea o companie energetică naţională de mare forţă , care să deţină resurse ca să poată investi în modernizarea tehnologiilor, să aibă posibilitatea să investească în cucerirea unor pieţe în jurul României şi să repotenţeze naţionalismul economic românesc.
Este bine că vine capitalul străin, că vin investiţii străine,deoarece creează locuri de muncă. Uitaţi-vă însă, că după 20 de ani, numai avem locuri de muncă, numai avem întreprinderi, nu mai avem capital românesc puternic. Şi se întâmplă aşa ceva, în timp ce în fiecare ţară europeană, guvernele creează în jurul energiei câte un centru naţional şi regional, centru în jurul cărora se construieşte pe orizontală. De aceea vă spun, nu vă lăsaţi ispitiţi, şantajaţi sau momiţi de cei care încearcă aici, în Gorj, să pună stăpânire pe resursa energetică care este a poporului român, este a dumneavoastră. Nu credeţi nici o secundă că un Videanu sau un Manţog, care ar merita să fie traşi în ţepele promise de Băsescu la precedentele alegeri, vă vor binele. N-o să mai acceptăm ca oamenii care muncesc din greu, ca oamenii care au atât de multe necazuri să fie păcăliţi sau mituiţi cu o aşa zisă primă de Crăciun, care se dă de 1 Decembrie, înainte de vot. Aici, în Gorj, PD-L-ul are un adevărat laborator de fraudare a alegerilor şi vreau să fac un apel la opinia publică, la presă, la organizaţiile neguvernamentale, la instituţiile statului – în numele democraţiei, cu toţii să vegheze fără părtinire pentru respectarea legii.
PB161619Atenţia trebuie să fie cu atât mai mare în Gorj, pentru că aici există o camarilă portocalie care vrea, de fapt, ca pe munca dumneavoastră şi pe resursele statului român să-şi facă avere personală şi să fure alegerile pentru Băsescu.
Vă spun, astăzi, de la Motru, că nu vom mai accepta asemenea lucruri şi pe 6 Decembrie vom reda demnitatea minerilor din România, de pe Vale, de aici şi din Hunedoara, din tot sectorul energetic naţional. Fruntea sus! Această industrie nu este la cheremul unei camarile portocalii. Fruntea sus şi curaj!
Am cerut de mai bine de 10 zile, să primim Bugetul. Am făcut acest lucru din momentul în care Parlamentul României a aprobat o hotărâre şi o lege prin intermediul cărora era abilitat guvernul Boc să trimită în Parlament Bugetul pe 2010. Dar acesta nu s-a întâmplat şi nu se întâmplă, datorită domnului Băsescu, care nu vrea să promulge legea de natură să le permită lui Boc, lui Videanu, lui Pogea şi lui Udrea să trimită Bugetul în Parlament. Pierdem zile şi săptămâni serioase, pierdem timp până vine tranşa de la FMI, de la Banca Mondială, de la Comisia Europeană. Ţineţi minte, fără nicio îndoială, cum şantajau Băsescu şi cu Boc, spunând că dacă nu vine tranşa, n-or să fie bani de pensii şi de salarii. Păi dacă vor să fie banii de pensie şi de salarii, de ce nu trimit Bugetul la Parlament, ca să ne achităm de obligaţiile asumate faţă de Fondul Monetar, pentru care şi eu m-am angajat ?
Din două una: fie le este frică de ceea ce am putea descoperi din furăciunile pe care le-au făcut PDL-iştii de când au rămas singuri la guvernare, fie vor să ne ascundă faptul că nu au soluţii pentru 2010 şi că adevăratul lor plan este şi creşterea TVA la 22% şi disponibilizarea a 20% dintre bugetari.
Aşa stând lucrurile, din Motru, fac acelaşi apel către dl. Băsescu şi dl. Boc, să trimită Bugetul la Parlament, pentru a putea încă de pe acum să pregătim guvernarea viitoare şi relansarea economică pentru 2010. Tot de la Motru, vă spun că până la Crăciun instalăm un Guvern adevărat, cu majoritatea adevărată, cu program de guvernare adevărat, cu miniştrii adevăraţi, cu oameni care să se bată cu criza şi să salveze locuri de muncă în România.
Actualul preşedinte a început să se laude, după 5 ani, cu câteva chestiuni din mandat:
PB1617141. Zice că a băgat România în NATO, dar noi am intrat prin 2000 şi ceva şi aproape că niciodată nu am spus că accederea în Alianţa Nord-Atlantică, în Europa sau alte lucruri bune s-au datorat exclusiv PSD-ului. Tot timpul am subliniat că marşul către NATO a început pe vremea d-lui Constantinescu, iar noi l-am continuat. Am afirmat întotdeauna, că pe vremea Guvernului anterior şi a Guvernului PSD au început negocierile pentru intrarea în UE, că noi le-am terminat şi guvernarea Alianţei le-a dus la bun sfârşit. Dar cea mai mare minciună, şi sfruntată minciună pe care o spune dl. Băsescu, este aceea că măriei sale i se datorează creşterea pensiilor în România. Vreau să vă aduceţi aminte o secundă că această lege a fost propusă de PSD încă din 2006. Sunt sigur că mai ţineţi minte declaraţia domnului Băsescu când Parlamentul a aprobat legea noastră. Atunci a spus că nu sunt bani pentru pensii şi a încercat să-i încaiere pe cei bătrâni cu cei tineri. Acest tip de minciună nu păcăleşte pe nimeni. Tot ce a făcut în aceşti 5 ani de zile dl. Băsescu, reprezintă de fapt adevăratul referendum. Şi răspunsul este unul singur: încă 5 ani cu Băsescu reprezintă un risc prea mare pentru naţiunea română, constituie încă 5 ani de scandal garantat !
Mai vreau să mai dau un mesaj dincolo de votanţii partidului nostru, dincolo de Alianţa PSD + PC. Îi întreb pe liderii politici şi pe votanţii altor sisteme din România, începând cu Ţărăniştii, formaţiunea de bază a fostei CDR. Cine a distrus acest partid ? Nu cumva Băsescu şi PD-ul ? Stau şi mă întreb ce s-a ales cu liberalii, care în 2004 au adus mai multe voturi decât PD-ul pentru Băsescu ? Cine a încercat să-i distrugă pe liberali, prin trădarea lui Flutur şi a lui Stolojan şi crearea PD-L-ului ? Mă îndrept şi către votanţii PRM, care l-au scos la urne pe Băsescu preşedinte, şi îi întreb: nu cumva alesul lor a acţionat ca PRM-ul să nu mai fie în Parlament ? Pe când Becali stătea la şpriţuri cu Băsescu, se gândeau oare membrii PNG că liderul lor va fi distrus de vechiul tovarăş de pahar ? Stau şi întreb şi UDMR-ul dacă a realizat că Băsescu a încercat să le spargă partidul prin crearea în secuime a altei formaţiuni rivale, ca să distrugă reprezentarea minorităţii maghiare în Parlamentul României ?
Atunci când aud că Băsescu promite liberalilor sau altora că o să facă un guvern de dreapta sau de super-dreapta, nu-l cred şi nu-l mai crede nimeni. Pentru că şi-a făcut duşmani peste tot, iar unde a avut aliaţi şi prieteni, i-a omorât, înjunghiindu-i pe la spate. De aceea vă spun că după 6 decembrie, vom face o majoritate puternică, o majoritate în care PD-L-ul cu Băsescu nu au ce căuta. Dacă PD-L-ul mai vrea să reintre în circuitul democratic normal, să facă bine să scape de Băsescu după 6 decembrie. Acesta este răspunsul politic corect şi aceasta este calea de urmat.
Ora de intrare a ziarului nostru sub tipar ne obligă să ne oprim aici. Dar vom reveni în ediţia următoare. Căci Mircea Geoană a mai spus multe lucruri extrem de interesante şi aşteptate de cititorii cotidianului „Gorjeanul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here