Geoană: Marea Neagră reprezintă principalul atu strategic al României

230

geoana1Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, în cadrul unui miting electoral la Constanţa, că Marea Neagră reprezintă principalul atu strategic al României şi a precizat că Dobrogea poate deveni locomotiva economică a României.

„Accesul la Marea Neagră reprezintă principalul atu strategic al României. Actualul preşedinte şi-a început mandatul vorbind pe bună dreptate că Marea Neagră este importantă. Dar uitaţi ce a făcut în politica externă, ne-a învrăjbit cu vecinii noştri, suntem certaţi cu toată lumea din vecinătate. De aceea, proiectul meu de preşedinte va fi să deschidem această poartă care se numeşte Constanţa către restul lumii. Pentru asta avem nevoie de infrastructură, pentru asta avem nevoie de proiecte care să lege Constanţa de restul Europei, şi pe cale ferată şi pe autostradă şi cu containere şi pe Dunăre. Constanţa şi Dobrogea pot deveni locomotiva economică a României”, a declarat Mircea Geoană, sâmbătă seară, la Constanţa, în faţa a peste 2.000 de oameni prezenţi la un miting electoral.
El a dat asigurări că în cazul în care va ieşi preşedintele ţării va veghea ca viitorul Guvern să acorde prioritate tuturor proiectelor legate de Constanţa.
Mircea Geoană a mai afirmat că îndepărtarea lui Train Băsescu din fruntea ţării ţine de interesul naţional pentru că România nu-şi mai permite încă cinci ani de scandal.
„În acest momnent, îndepărtarea lui Băsescu reprezintă un gest de interes naţional. Încă cinci ani de scandal înseamnă un risc pe care România nu-şi permite să îl ia”, a precizat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.
El a mai spus că românii merită un cadou frumos în 6 decembrie, de Moş Nicolae, atunci când va avea loc turul doi al alegerilor pentru Preşedinţie.
„Românii merită un cadou frumos de Moş Nicolae, iar Moş Nicolae aduce cadouri celor buni şi nuieluşe de îndreptare celor care se apucă să îşi bată joc de destinul naţional”, a declarat Mircea Geoană. Alături de candidatul PSD, la mitingul electoral au mai participat conducerea social-democraţilor constănţeni, parlamentari PSD de Constanţa, Ecaterina Andronescu, Victor Ponta şi Nicolae Nemirschi. După mitingul electoral, Mircea Geoană a fost prezent la „Sărbătoarea vinului dobrogean”, eveniment organizat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here