Geoană, dezamăgirea a peste 65.000 de gorjeni

190

geoana (2)65.108 gorjeni l-au votat în decembrie 2009 pe Mircea Geoană, sperând că social-democratul va fi preşedintele României. Aceiaşi gorjeni au urmărit, pe parcurs, erorile lui Geoană în PSD şi excluderea acestuia din partid şi cu votul liderului PSD de la Gorj, Florin Cârciumaru, care în spiritul partidului l-a susţinut pe preşedintele acestuia îndreptând voturile gorjenilor către Geoană. Acum însă liderii Opoziţiei, dezamăgiţi de erorile lui Geoană, aprobă demersul lui Victor Ponta şi eliminarea fostului preşedinte PSD, din partid.

Mircea Geoană a fost susţinut de pesediştii gorjeni la preşedinţia ţării în 2009, voturi consistente din judeţul nostru adăugându-se la procentul final înregistrat la nivel naţional de fostul şef al PSD. De altfel procentul obţinut de Geoană la Gorj, după primul tur de scrutin al prezidenţialelor, a fost de 37,02% cu 7 procente mai mult decât cel obţinut de Traian Băsescu. Potrivit statisticilor realizate după numărarea voturilor, după primul tur de scrutin, din toate cele 388 de secţii de votare din Gorj, Mircea Geoană a fost pe primul loc cu un număr de 65.108 voturi, fiind urmat de Traian Băsescu cu 53.436 voturi, reprezentând un procent de 30,36% şi de Crin Antonescu, cu 32.027 de voturi, respectiv 18,19%.  geoana (1)Pe locul patru s-a aflat liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a obţinut 15.302 de voturi, având un procentaj de 8,69%. În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, gorjenii l-au votat masiv tot pe Mircea Geoană acesta având un 54,51% din voturi, faţă de 45,4% cât a acumulat Traian Băsescu. Cu toate acestea, acum Geoană a dezamăgit, iar pesediştii gorjeni şi-au luat mâna de pe cel spre care au transmis în 2009, zeci de mii de voturi.

Reversul medaliei

Din acest motiv, şi suferind grav în postura care i-a dus insuccesul lui Geoană, politicienii Opoziţiei din Gorj nu mai văd cu ochi buni taxarea lui Mircea Geoană, fostul preşedinte al PSD, condamnat geoana (3)la excludere din partid şi la înlocuirea de la şefia Senatului. Atât social-democraţii cât şi liberalii, parteneri în USL, consideră că Victor Ponta a avut un demers corect, sancţionându-l pe Geoană pentru greşelile comise. De altfel, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, membru în Comitetul Executiv al PSD, a şi votat marţi seară “pentru” excluderea lui Geoană, chiar dacă a susţinut apoi că a făcut asta cu părere de rău. Asta deoarece 65.108 voturi din Gorj au fost aruncate la gunoi în noua conjunctură. Ion Călinoiu preşedintele executiv al PSD Gorj susţine însă că Geoană a greşit. “Cert este un lucru că PSD-ul a demonstrat, de fiecare dată, că este un partid unit, a demonstrat că îşi apreciază membrii de partid şi foarte clar a demonstrat că atunci când ai de gând să fii şi într-o parte şi în geoanaalta, nu se poate. De bună voie îţi alegi calea. Pe noi ne preocupă ce şi-au dorit oamenii. Nu trebuie să îi facem pe oameni să îşi piardă speranţa”, a declarat Ion Călonoiu.

Râbu: “Geoană trebuia să îşi dea demisia de când a pierdut alegerile”

Vicepreşedintele PSD Gorj, Vasile Râbu, este mult mai vehement când vine vorba despre Geoană din PSD. “Excluderea lui Geoană mi se pare un lucru normal. Dacă toată lumea nu te mai vrea şi tu vrei să rămâi, nu mi se pare normal. Eu spun că domnul Geoană trebuia să îşi dea demisia de când a pierdut alegerile prezidenţiale. Victor Ponta, preşedintele PSD, a procedat corect. S-a văzut şi cu întrunirea Comitetului Executiv, dacă 50 de voturi a avut contra lui nu înţeleg de ce mai vroia să rămână. Geoană să plece, să ne lase că ne face să ne gândim că a fost infiltrat în acest partid pentru ca să-l dezbine. Nu va rupe din PSD, pentru că nimeni nu va pleca”, a declarat Vasile Râbu.

Angheloiu: “măsura excluderii noi o aprobăm”

Vicepreşedintele PNL Gorj susţine demersul PSD-ului privind excluderea lui Geoană, deoarece acest lucru a fost aprobat de majoritatea partenerilor de USL. “Dacă este să ne luăm după votul exprimat în CEx-ul PSD observăm o largă majoritate care a aprobat excluderea lui Geoană din PSD. Se vede, de asemenea, că în interiorul partidului, chiar la vârf, această propunere de excludere a fost îmbrăţişată şi nu cred că în mod arbitrar. Sunt oameni a căror experienţă politică şi verticalitate în PSD este incontestabilă şi în baza informaţiilor pe care le-au deţinut au votat în deplină cunoştinţă de cauză aşa cum au votat. Desigur este o problemă internă a PSD, acest partid a anunţat că încearcă să îşi limpezească apele în interior iar pentru noi PNL este o măsură salutară pe care noi o aprobăm deoarece a fost dorinţa unei largi majorităţi din conducerea PSD”, a declarat Angheloiu. După ce a fost exclus din PSD marţi seară, ieri Mircea Geoană a rămas şi fără preşedinţia Senatului.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here