GAZ-ul merge prost, dar deţinuţii nu ţin post: Carne de 2 miliarde, cumpărată la licitaţie

330

Nu demult, GAZ-ul, sau gospodăria agro-zootehnică a Penitenciarului Târgu-Jiu producea carnea de porc şi de vită necesară mesei deţinuţilor. Gurile rele spun că mai plecau, de aici, şi portbagaje pline cu carne de porc sau de vită la ANP-ul din Bucureşti. Vremurile acelea au trecut şi-n GAZ mai există acum numai vreo 12 guiţători. Carnea lor este insuficientă pentru nevoile meselor deţinuţilor, dar şi pentru “obligaţiile” de protocol faţă de mai marii, adică faţă de Boşii din ANP.

Şi chiar dacă deţinuţii ar ţine post, se apropie cu paşi repezi Sfintele Paşti, iar Comandantul Comisar Şef ec. Ion Popescu ştie prea bine că deţinuţii trebuie să mănânce măcar de Învierea Mântuitorului carne de porc. Întrebarea este de unde? Întrucât fiind gospodărită prost, cândva mândria unităţii, GAZ-ul, sau mai pe înţeles Gospodăria Agro Zootehnică, nu mai are decât 12 porci mari şi laţi. E un fel de a spune, cât de mari sunt aceştia nu avem ştire, căci în spatele uşilor închise ale Puşcăriei Târgu Jiu nu avem acces.
Başca faptul că, în vremurile bune, când GAZ-ul mergea ca lumea, se zicea că de sărbătorile Crăciunului şi la cele Pascale plecau spre Boşii ANP portbagaje pline cu carne de la Penitenciarul Târgu Jiu. O, tempora!

penitenciarLicitaţie de 220.000 lei
Sursele noastre spun că, pe data de 9 aprilie, va avea loc o licitaţie pentru achiziţionarea de carne necesară hranei deţinuţilor în valoare de 220.000 lei noi. Cum ar veni, doar 2,200 miliarde în lei vechi. Musiu “Il Comandante” este economist de meserie şi cunoaşte ca lumea obligaţiile ce le are cu hrana deţinuţilor, dar şi cu cele faţă de Împărăţie. Numind Împărăţie, la figurat, Boşii din ANP obişnuiţi să primească, evident, fără să ceară, niscaiva cadouri de sărbători. N-avem ştire dacă la licitaţia cu pricina se vor achiziţiona şi miei. Deşi exclus nu este!
Un lucru e sigur: “Il Comandante” se laudă că are oricând intrare şi trecere la mai marii ANP. După cum s-au derulat anterioarele reclamaţii şi rezultatele date de comisiile pe unde-a fost chemat nu avem motive să-l contrazicem. Omul e bine văzut. Cel puţin deocamdată!

GAZ_penitenciar9Belea mare, telefoanele mobile aduse deţinuţilor din Puşcărie!
Chestiunea cu licitaţia ajunsă la o sumă oneroasă nu-i singura belea pe capul Comandantului Comisar Şef ec. Ion Popescu. Domnia sa, ca un cap al tuturor trebilor din Penitenciarul Târgu Jiu, este de-a dreptul terorizat de faptul că nu mai poate stăpâni fenomenul introducerii ilegale a telefoanelor mobile în Puşcărie.
Culmea este că această introducere ilegală a telefoanelor mobile la deţinuţi se face cu, aţi ghicit, complicitatea cadrelor. Care cadre se ştiu, dar “Il Comandante” se face că nu ştie despre care cadre ar fi vorba.
Înglodat în atâtea şi atâtea nereguli, dintre care n-am pomenit decât doar o mică parte, Comandantul Comisar Şef ec. Ion Popescu se zvârcoleşte şi lasă impresia că totul va fi bine şi la vară cald. Uneori, mai şi râde, deşi nu e râsul lui!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here