Gata de deszăpezire

284

IMG_3361 deszapeziriPrefectul judeţului, Liviu Andrei, a inspectat ieri Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu pentru a se asigura că, în cazul ninsorii, arterele rutiere din Gorj vor fi practicabile.

Până în prezent, la baza din municipiu există toate utilajele necesare gata oricând de intervenţie şi mai bine de jumătate din materialul antiderapant necesar în această iarnă.

Secţia Drumuri Naţionale din municipiu asigură lucrările de deszăpezire pentru tronsoanele de drum: Târgu-Jiu -Rovinari, Târgu-Jiu -Tismana, Târgu-Jiu -Scoarţa şi Târgu-Jiu -Câlnic. Momentan utilajele stau în curtea unităţii, deoarece vremea nu a fost încă defavorabilă. Aici există un număr mare de utilaje care sunt gata pregătite de orice intervenţie. Ele au fost puse în funcţiune, ieri, pentru ca prefectul dar şi reprezentanţii mass-media să vadă dar şi să transmită cetăţenilor că nu ar trebui să îşi facă griji în legătură cu traficul rutier pe timpul sezonului rece. ,,Avem material antiderapant în proporţie de 60 % asigurat. Iar, în maxim 15-20 de zile, avem totul pregătit în proporţie de 100 %. Consider că suntem pregătiţi pentru activitatea de deszăpezire, utilajele sunt funcţionabile, verificate şi urmează să mai intre în bază circa 10 echipamente ce vor fi prezente şi ele în bază”, a declarat Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.
Utilajele, puse în funcţiune la munte
deszapaziri 2Leuştean a dat asigurări, de asemenea, că în bază sunt 70 de maşini şi echipamente care vor deservi activitatea de deszăpezire din judeţ. Acestea au fost puse parţial în funcţiune în zona Rânca şi Godeanu, unde au funcţionat câteva ore bune. Pe baza acestor considerente, prefectul Liviu Andrei a dat asigurări că zăpada nu le va crea probleme drumarilor. ,,Nu a fost o inspecţie că doar nu vin să inspectez. Am convenit, de comun acord cu directorul Leuştean, să venim, să vedem care este problema cu utilajele de iarnă pentru că, după această ploaie, meteorologii anunţă că va veni frigul şi implicit şi zăpada, şi dacă va veni frigul fără zăpadă vom avea polei. Ca atare, trebuie să pregătim toate utilajele ca să fim gata de atac. După cum vedeţi utilajele sunt pregătite, voi viziona mâine (n.r. astăzi) cu domnul director şi pe cele de la Bumbeşti şi pe cele de la Rânca”, a declarat prefectul Liviu Andrei.
Peste municipiul Târgu-Jiu a nins doar o singură dată mai serios, dar angajaţii Direcţia de Servicii Comunale nu au intervenit, deoarece, după câteva ore, ninsoarea s-a oprit.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here