Gata cu criblura pe drumul spre Scoarța

353

Veste bună pentru șoferii care folosesc Drumul Național 66 pe tronsonul dintre Târgu-Jiu și Horezu! Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, spune că de acum încolo nu va mai fi pusă criblură pe șoseaua respectivă, asta după ce toată vara șoferii l-au înjurat pentru că și-au spart parbrizele de la pietricelele sărite de pe carosabil.
Lucrările au fost întrerupte din cauza condițiilor meteo, turnarea criblurii fiind recomandată atunci când afară este foarte cald, ceea ce nu mai e cazul acum. În zilele următoare drumarii vor trece chiar la refacerea marcajelor rutiere astfel încât până la venirea sezonului rece deplasarea pe acea porțiune de drum să se poată face în condiții de siguranță.
“De marți încolo, în funcție de condițiile meteo, vor fi făcute completări pe unele porțiuni de drum pentru că au fost șoferi care au frânat imediat după ce a fost pus tratamentul respectiv și criblura a fost împrăștiată. Apoi vom trece pe la marcajul rutier, pentru că e imperios necesar să facem operațiunea respectivă luna aceasta, cât vremea permite. Lucrările erau necesare pentru că drumul nu mai prezenta rugozitate, era ceea ce noi numim porțiuni cu faianțări, unde frânarea nu se mai făcea în condiții normale. Nu erau gropi, nu erau denivelări, dar erau aceste faianțări și de aceea a fost nevoie de tratamentul aplicat în ultimele săptămâni, în perioada de vreme caldă. S-au aplicat și pe alte drumuri din țară aceste tratamente și nu au fost probleme pe niciunde. Și la noi s-a făcut cu câțiva ani în urmă pe drumul spre Motru, dar acolo, e drept, nu sunt atâtea tiruri și s-au respectat și limitele de viteză. S-a circulat repede, nu mai așteptau conducătorii auto 2 ore pentru a se fixa sorturile și, circulând peste ele, sorturile ajungeau pe sensul celălalt de mers. Oricum drumul a fost predat constructorului și a avut regim de șantier în toată această perioadă”, a explicat Tudor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here