Gata cu canicula

337

Canicula şi mai multe lipsuri, cum ar fi lipsa de ocupaţie, de educaţie, de judecată, de conştiinţă şi altele, i-au determinat pe doi concetăţeni de-ai noştri, tineri, să se umfle în pene şi să lovească un procuror şi un poliţist.

Oamenii legii se aflau într-un club din Tg.Jiu, în afara programului, să se destindă după o zi de muncă. Nenorocul lor a fost să se întâlnească cu cei doi indivizi, aflaţi şi aceştia la relaxare, după o zi plină, dar nu de muncă. Cei doi, după ce au văzut pe la televizor cazul procurorului Eva, ce s-au gândit? Procurorii şi poliţiştii „e hoţi” şi trebuie îndreptaţi. Odihniţi suntem, cu legea am mai avut contact, aşa că, la luptă! Şi, din ring, după gratii, unde aveau, oricum, câte un loc rezervat. După gratii au ajuns şi urmaşii violatori ai răzeşilor de la Vaslui, care au primit pedepse însumând 47 de ani. 47 de ani a cârmuit Moldova Ştefan cel Mare, care a lăsat Moldova urmaşilor şi urmaşilor – urmaşilor săi, până la generaţia actuală, din care fac parte şi băieţii care „nu-s vinovieţi”, după părerea consătenilor, complici şi ei la viol, prin atitudine şi manifestare. Femei în vârstă din satul cu oameni cel puţin ciudaţi, consideră că, totuşi, şapte au fost prea mulţi, dacă erau mai puţini, nu era nici o problemă. O fiinţă din regnul mamiferelor cu trăsături de femeie, plânge după ţuica pe care agresorii au aruncat-o asupra victimei, „în loc să o beie”. O tânără semianalfabetă se erijează în purtător de cuvânt al sătenilor şi consideră că, dacă ar fi vrut să scape, fata ar fi putut să sară din maşină. Pe lângă prostia liber exprimată, ar putea fi vorba şi de invidia pupezei. Adică, fata aia a avut parte de şapte vlăjgani, iar ea stă pe lista de aşteptare de o groază de timp.Oricât ar încerca avocaţii violatorilor să mai îndulcerască pedeapsa, circumstanţe atenuante nu sunt. Şi dacă băieţii „nu-s vinovieţi”, de vină sunt jurnaliştii care nu-şi văd de treabă. Ce nu înţeleg răzeşii este că jurnaliştii chiar îşi văd de treabă, asta e treaba lor, să scoată la iveală mizeria şi prostia şi să le-o arate tuturor. Pentru nişte oameni care gândesc(?) la nivelul secolului al XV-lea, când au primit moştenirea de la un domnitor care i-ar fi scurtat cu un cap pentru faptele lor, violul face parte din cotidian. Lăsând la o parte cazul care a înfierbântat o ţară întreagă, se pare că vom avea parte de puţină răcoare în atmosferă, cu ceva ploi şi temperaturi mai scăzute. Vremea vacanţelor se apropie de sfârşit, iar domnul Preşedinte a dispărut fără urmă de aproape trei săptămâni. De la un preşedinte-jucător, iată-ne înzestraţi cu un preşedinte-voiajor care, profesor fiind la bază, a avut mai multă vacanţă decât au făcut alţii şcoală, cum bine ar putea să specifice în CV pentru următoarele alegeri.
Odată cu domnia sa a dispărut şi Prima Doamnă, a cărei voce nu o prea auzim, însă zâmbeşte frumos, conform fişei postului. Spre marea ruşine a politicienilor care îl vor pe Primul Ministru plecat, se pare că expertiza comandată a stabilit prejudicii zero, motiv pentru care pivotul DNA va scormoni după alte capete de acuzare. Gata cu canicula, gata cu violenţele de orice fel, că nu ne doare gura.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here