Găsită fără suflare, la aproape o lună de la deces

238

Descoperire macabră făcută de locatarii unui bloc din Târgu Jiu care la aproape o lună de când nu şi-au mai văzut o vecină de 80 de ani, s-au gândit la posibilitatea ca femeia să fie moartă în apartamentul în care toată viaţa a locuit singură. Bănuielile le-au fost întărite de mirosul irespirabil ce răzbătea pe casa scărilor, pompierii fiind singurii care au intrat în locuinţa respectivă, dar doar pe geam şi cu măştile de oxigen pe figură.

Paulina Belgiu lucrase în tinereţe ca secretară la Primăria Târgu Jiu, după cum spun cei care au cunoscut-o. De vreo câteva săptămâni nimeni nu o mai văzuse prin faţa blocului, dar nici un vecin nu a intrat la bănuieli, toată lumea fiind convinsă că bătrâna este plecată la Slivileşti, la casa părintească unde mai mergea din când în când. Locatarii blocului din zona Gării, unde s-a petrecut evenimentul, au intrat însă la idei în momentul în care au început să îşi dea seama că aerul pe casa scării este tot mai greu respirabil, iar vecina nu mai apare. „Nu am ştiut nimic de ea şi nu ne-am gândit la un aşa sfârşit. Acum ne-am dat seama că ea era moartă în casă pentru că am simţit mirosul puternic. Atunci am zis că ceva s-a întâmplat cu ea şi am chemat Poliţia ca să vadă dumnealor ce este de făcut pentru că nu are copii, nu are rude şi să vedem ce se face cu ea”, spune Rodica Novolan, una dintre vecinele care şi-a dat seama că bătrâna are o altă problemă decât cea a mersului la ţară pentru un timp mai îndelungat. Poliţiştii care au sosit la faţa locului pentru a face ancheta au avut nevoie de sprijinul pompierilor militari pentru a-şi putea duce misiunea la bun sfârşit. Pompierii au intrat pe geam, cu ajutorul unei scări culisabile, şi au deschis larg ferestrele, deşi şi la o jumătate de oră după asta, mirosul greu persista în încăpere, poliţiştii fiind nevoiţi să aştepte. Pompierii, în schimb, au folosit măşti cu oxigen pentru a respira în apartament, ei ajutând şi la transportul cadavrului aflat în putrefacţie la maşina Serviciului de Medicină Legală Gorj. „Garda de Intervenţie Târgu Jiu a fost chemată la o solicitare pentru o persoană căzută în apartament. După ce am ajuns la faţa locului am pătruns în apartament cu ajutorul unei scări culisabile, iar în dormitor s-a găsit, între pat şi masă, o persoană de sex feminin aflată în putrefacţie”, a explicat sergentul Stanciu Stanciu, de la ISU Gorj, prezent la locul faptei.

Trupul neînsufleţit al bătrânei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, medicii legişti fiind cei care vor încerca să stabilească, în măsura în care mai este posibil, dacă au existat sau nu urme eventuale de violenţă. Pe vecinii celei decedate îi frământă acum altceva, ei neştiind cine o va înmormânta pe aceasta, în condiţiile în care femeia nu a avut niciodată vreo rudă care să vină să aibă grijă de ea. Cel mai probabil oamenii şi autorităţile locale vor face chetă şi îi vor asigura bătrânei o înmormântare creştinească, mai ales acum în postul Paştelui.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here