Găsit cu capul spart pe Digul Jiului

170

foto crimaTrupul neînsufleţit al unui bărbat a fost descoperit sâmbătă seara pe malul Jiului, în zona Digului, unde primăvara sunt sacrificaţi mieii de Paști, identitatea celui decedat fiind stabilită de către anchetatori de abia ieri.

Mihai Iordache, de 53 de ani, din Logreşti, a fost găsit de către un trecător într-o baltă de sânge, cu capul spart. Cel care a făcut macabra descoperire a sunat imediat la 112, iar apoi timp de câteva ore nimeni nu s-a mai putut înţelege cu el, bărbatul fiind extrem de şocat după ce-a găsit cadavrul în boscheţi.

Poliţiştii s-au mobilizat în număr mare, la faţa locului venind inclusiv comandantul Inspectoratului Judeţean, comisarul şef Viorel Caragea, dar şi adjunctul acestuia, comisarul şef Ion Voinescu. De la lăsarea întunericului, moment în care a fost descoperit cadavrul, până spre miezul nopţii, când inclusiv legiştii au făcut cercetări la faţa locului pentru a găsit eventuale indicii, oamenii legii au încercat să stabilească împrejurările în care s-a produs crima, un cuvânt pe care aceştia l-au folosit cu maximă prudenţă. Procurorul de caz, Dumitru Părăuşanu, nici nu a vorbit, de altfel, despre o crimă, asta până ieri, când poliţiştii au trecut la audierea mai multor posibili suspecţi. Primele audieri s-au făcut chiar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe Dig, aici fiind aduşi mai mulţi bărbaţi care îşi fac veacul pe la cârciumile din oraş, niciunul neputând oferi informaţii despre cel mort. De altfel, toţi cei aduşi de poliţişti la faţa locului erau „afumaţi” bine, unii dintre ei mergând pe două cărări de la maşina Poliţiei până la locul unde se afla bărbatul găsit mort. Ca urmare, audierile au fost amânate până ieri, dar nici după ziua de ieri iţele acestei crime nu au fost descâlcite. Anchetatorii au extrem de puţine informaţii pentru a şti cu precizie dacă bărbatul a fost omorât acolo unde a fost găsit sau a fost adus aici, nici despre mobilul crimei neştiindu-se prea multe. Poate fi o răfuială între oamenii străzii, victima fiind considerată ca un membru al acestei categorii. Iordache şi-a vândut de ani de zile tot ce deţinea la Târgu Jiu şi îşi ducea zilele pe unde apuca. Sfârşitul său a fost unul extrem de violent, primele concluzii ale medicilor legişti fiind şocante. “La un examen preliminar, este vorba de un bărbat de 45-50 de ani, care prezintă multiple plăgi despicate, posibil de topor, în zona capului. Are sânge la nivelul laringelui şi la nivelul urechilor, are şi lovitură pe mână, cel mai probabil de la o acţiune de apărare. A stat un pic şi în soare, poate fi aici de 24 sau maxim 48 de ore”, a menţionat şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, dr. Claudia Beldean, prezentă la cercetările de la faţa locului. Până la închiderea ediţiei anchetatorii nu identificaseră un suspect, cazul rămânând deocamdată unul cu autor necunoscut.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here