Ingrediente:
-1 kg de cartofi noi; legume congelate (la pungă, din comerţ); sare, boia, piper, vegeta; maghiran, oregano (opţional); legătură de pătrunjel; ulei de măsline; 2 linguri de făină; 4 căţei de usturoi; 3 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii tăiaţi cubuleţe, în apă cu o lingură de vegeta, sare şi pătrunjel întreg. Se strecoară şi se pun într-un vas. Se adaugă ulei de măsline, pătrunjel verde tocat, boia, piper. Se amestecă cu grija, apoi se acoperă şi se lasă deoparte. Între timp, legumele se fierb în apă cu vegeta, se strecoară. Într-o cratiţă se pun 3 linguri de ulei, 4 căţei de usturoi pisat, se prăjesc, apoi se adaugă 2 linguri de făină, se ia de pe foc, şi se mai pune boia. Se amestecă, apoi se adaugă legumele strecurate, se pune din nou cratiţa pe foc, şi se stinge totul cu 1 litru de apă. După ce a dat 2-3 clocote, cât să fiarbă făina, se pune pătrunjel tocat, maghiran şi oregano şi se stinge focul.
Poftă bună!