Garda Națională de Mediu: Depozitul de la Bălești încalcă legea!

1166

Garda Națională de Mediu a constatat că depozitul NCR, care funcționează fix între casele din Bălești, încalcă legea. APM Gorj nu a luat niciun fel de măsură privind sistarea activității depozitului de deșeuri, chiar dacă sănătatea oamenilor este pusă în pericol. De notat este faptul că autorizația de mediu a NCR expiră la data de 27 decembrie. De asemenea, APM Gorj este instituția care a dat posibilitatea poluatorilor să funcționeze, chiar cu încălcarea legii, dând ,,asigurări” că totul funcționează în parametri normali.

Garda de Mediu a făcut constatările de ilegalitate la NCR, după ce unul dintre cei mai importanți opozanți ai acestei companii poluatoare, Ilie Holtea, a făcut sesizări peste sesizări. Iată constatarea Gărzii Naționale de Mediu, transmisă lui Ilie Holtea, într-un răspuns pe care acesta îl va prezenta și IPJ Gorj:
– Stocurile NCR depășesc valorile maxim autorizate
– NCR transportă deșeuri nerespectând legislația în vigoare. Politia se face că nu vede aceste transporturi ilegale, dar Garda de Mediu spune clar că nu este respectată legislația privind transporturile deșeurilor periculoase și nepericuloase . Voi trimite sesizare către IPJ Gorj, pentru ca Politia Bălești să verifice aceste aspecte.
– Garda de Mediu a verificat cu un laborator acreditat RENAR nivelul de zgomot și s-au constatat depășiri ale valorilor maxim admise
– Suprafața autorizată este mai mică decât suprafața pe care sunt depuse deșeuri – am depus multe sesizări și dovezi foto în acest sens. În sfârșit, s-a constatat ilegalitatea.
– APM Gorj a fost notificată în urma controlului că această companie nu folosește fulgi de PET la fabricarea blocurilor monolit. Asta era un mare argument al NCR, că ei folosesc fulgi de PET, deci reciclează.
O mare minciună, evidențiată acum în acest raport. Ilie Holtea a făcut cunoscută constatarea Gărzii de Mediu, pe pagina sa de socializare: ,,Așadar, Garda Națională de Mediu evidențiază în mod clar toate ilegalitățile comise de această companie, în complicitate cu cei care o protejează- APM Gorj, în principal. Modul în care s-a emis autorizația pentru acest depozit este binecunoscut, doamna care a autorizat acest depozit si-a angajat ginerele la NCR. Urmează și alte controale, am sesizat toate autoritățile competente și mă voi asigura că se vor face controale reale.
Voi depune acest raport la Prefectura Județului, Primăria Bălești, IPJ Gorj, și voi solicita închiderea de urgență a acestui depozit . Ilegalitățile au fost constatate, trebuie să fie luate și măsurile legale”, a mai scris acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here