Garda Forestieră, în control la gaterul societății afaceristului Sprâncenatu, la Peștișani! Lemne confiscate

8025

* S-au găsit nereguli, s-au aplicat amenzi și s-a confiscat masă lemnoasă

Trei reprezentanți ai Gărzii Forestiere Vâlcea au mers, miercuri, la Peștișani, la gaterul societății SC MACSPER LEMN PROD SRL, firmă deținută de afaceristul Sprâncenatu. Verificatorii au venit în control urmare a faptului că erau indicii că la gaterul firmei fusese adusă o mașină cu lemne de esență stejar, fără acte de proveniență. Cert este că lemnele în cauză au fost găsite de cei de la Garda Forestieră în curtea unității, aici mai fiind depistate și alte lemne, de altă specie, tot cu probleme privind documentele.

Firma MACSPER LEMN PROD SRL are sediul în Târgu-Jiu, dar prestează activități la Peștișani, unde dețin un gater. Proprietarii de teren forestier din zonă se adresează firmei după ce au lemn marcat în pădure pentru tăierea lemnelor respective. Firma care deține gaterul trebuie să verifice clar dacă lemnele care ajung la societate au urmat un drum legal. În cazul de la Peștișani, se vede clar că societatea a închis ochii la aducerea materialului lemnos de către persoane din Peștișani la sediul firmei.
Garda Forestieră a sesizat aceste nereguli, iar la controlul de miercuri a demonstrat că o cantitate de lemn, de esență stejar, dar și altele, se aflau în patrimoniul societății fără acte clare de proveniență. Pentru verificare, la sediul firmei au fost chemați și doi angajați ai Ocolului Silvic Brâncuși, care au efectuat măsurătorile, sub stricta supraveghere a comisarilor Gărzii Forestiere, comisarul șef Dinucă fiind prezent aici, coordonând personal verificările.
În final, comisarii au constatat ilegalitățile. S-au luat măsurile legale, s-a dispus contravenție și confiscarea masei lemnoase găsită în neregulă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here