Garda a făcut 18 sesizări pentru infracţiuni de evaziune fiscală

137

În luna iunie a acestui an, comisarii Gărzii Financiare Gorj au intensificat controale pentru a depista agenţii economici care îşi permit să încalce legea. În urma controalelor, unii agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de aproximativ 600.000 euro.

În luna iunie, anul curent au avut loc controale inopinate efectuate de comisarii Gărzii Financiare Gorj pe parcursul lunii iunie, la 88 de agenţi economici. În urma acestor controale s-au constatat contravenţii, pe care comisarii Gărzii Financiare le-au sancţionat cu amenzi şi confiscări de bunuri şi sume în valoare totală de 19.815 lei.
De asemenea, comisarii au identificat prejudicii cauzate bugetului de stat estimate la 2.649.237 lei, pentru care au întocmit şi înaintat organelor de cercetare penală 18 sesizări pentru infracţiuni de evaziune fiscală.
”Opt dintre cazurile de evaziune fiscală sesizate constau în înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale emise de firme cu comportament de tip «fantomă», cinci constau în nedeclararea tuturor activităţilor desfăşurate şi ascunderea obiectului impozabil, iar două în omiterea înregistrării în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute – în total un prejudiciu estimat de aproximativ 600.000 euro”, a declarat Gigi Trifoi, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.
A. Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here