Gânduri frumoase, de Ziua Internațională a Studenților!

1467
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Studenţia este una dintre cele mai frumoase etape ale vieţii acesteia care se arată a fi tumultoasă şi de multe ori plină de nevoinţe, o perioadă care este marcată de emoții, pentru că la vremea studenţiei se leagă prietenii, dar, anii de studenţie mai înseamnă muncă și responsabilitate, pentru că în aceşti ani denşi prin dimensiunea lor evenimenţială, dinamici şi entuziaşti prin elanul tinereţii, se apreciază că este momentul în care tinerii care studiază în universităţi, de cele mai multe ori, îşi proiectează viitorul. Încă mai trăim emoţia zilei de 17 noiembrie, care a fost declarată Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, pentru a comemora evenimentele dramatice desfăşurate la Praga, în anul 1939.

,,Studenții să-și poată întâlni fizic profesorii și colegii, ca să discute şi să dezbată marile probleme ale lumii de astăzi”!
Aşa cum a subliniat domnul prof. univ. dr. George Niculescu, Prorector al Universităţii «Constantin Brâncuși» din Târgu-Jiu: ,,Chiar dacă acest an universitar a început fără emoțiile inerente studenților care așteaptau începerea primului lor curs într-un amfiteatru primitor, toţi aceşti tineri, cred că își doresc din suflet ca totul să revină la normal, cât mai curând posibil, după această criză pandemică, pentru ca studenții să-și poată întâlni fizic profesorii și colegii, ca să discute şi să dezbată marile probleme ale lumii de astăzi”, iar la rândul său, studenta Maria Alexandra Băzăvan, Preşedintele Ligii studenților Universităţii «Constantin Brâncuși», a precizat cu elocinţă: ,,Dorim să acordăm importanţa cuvenită acestei zile de 17 noiembrie, de aceea, în cadrul Festivalului Național «STUDENȚIADA», care este organizat în perioada 16 – 20 noiembrie 2020 de către Uniunea Națională a Studenților din România şi desfășurat la nivel național, abordăm într-o dezbatere online, o temă de interes național: «Viitorul Educației», o manifestare care este marcată prin vii dezbateri şi cu analize documentate în majoritatea centrelor universitare din țară. Cu ocazia acestei zile emblematice, vă doresc, dragi colegi, să rămâneți plini de entuziasm, să vă afirmaţi ca profesionişti în diverse domenii de activitate, și, de asemenea, vă îndemn să rămâneți la fel de ingenioşi, optimişti şi încrezători în propriile forțe”!

,,În cadrul Festivalului Național «STUDENȚIADA», abordăm într-o dezbatere online, o temă de interes național: «Viitorul Educației»”!
Prin urmare, pentru studenți, fiecare zi este ca o sărbătoare, ca un curcubeu, pentru că ziua aceasta este frumoasă, iar, voi, studenţii, nu încetați să învățați, să vă străduiţi pentru a obține o diplomă pe deplin meritată prin muncă! Deci, lăsaţi-vă visele să nu doarmă şi mai multe obsesii în această postură vreau să simțiţi! Da, viața de student, în momentul de față este una foarte grea și complicată, iar, ceea ce vă place să credeţi, chiar să credeţi că așa este cu adevărat! De foarte multe ori, observăm faptul că studenții sau elevii, de fapt, intră pe băncile facultății, când încă nu sunt studenți, când vin ca să dea examen de admitere, dar, sunt focusați pe faptul că trebuie să învețe foarte mult și că asta le va fi studenția. Este adevărat, în momentul de față, știm cu toții că examenele de admitere în facultate şi apoi în profesie au la bază cheltuieli mari, mult mai grele decât erau acum 10 sau 30 de ani de zile și este foarte greu pentru un student absolvent, după 4 ani de studiu, când termină cu licența în mijlocul lunii iulie și în septembrie, să ia examenul de admitere, mai ales în profesie, fiindcă axa i se schimbă. E frumos faptul că Liga Studenţilor organizează, în parteneriat cu Universitatea «Constantin Brâncuși» din Târgu-Jiu, anumite evenimente, concerte, campanii, conferinţe, iar studenţii îşi aduc constant contribuţia prin activităţi de voluntariat, dând dovadă de implicare şi spirit de echipă. Studenţii sunt o sursă inepuizabilă de energie, iar Liga Studenţilor le sprijină proiectele, oferindu-le resursele necesare ca acestea să prindă viaţă! Cu un an în urmă, cu ocazia acordării Înaltului Titlu de «DOCTOR HONORIS CAUSA – MAGNA CUM LAUDE», Înaltpreasfinţitul Părinte, acad. dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, căruia se cuvine să-i adresăm un sincer: ,,LA MULŢI ANI”, avea să spună că: ,,Trăim într-un mediu în care nu neapărat lăudăm persoanele, ci, lăudăm darul Lui Dumnezeu”, de aceea, la rândul nostru, în loc de concluzie, putem spune că viaţa de student este un timp de studiu, de meditaţie christică, de distracție, și de hobby-uri, dar, și un prilej de intensă viață sentimentală, de relaţionare şi de socializare, chiar în condiţii de restricţie, pentru că restul sunt mituri ale unor visuri care nu se uită niciodată!
Profesor dr. Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here