Găman, după eșecul de la Filiași: ,,Jucăm fără presiune”

777

Gilortul Târgu Cărbunești a pierdut primul meci din returul Ligii a treia. Formația lui Mario Găman a fost învinsă greu de ACSO Filiași, scor 1-0. Singura reușită a confruntării i-a aparținut lui Cosmin Calu (47). În ciuda rezultatului, antrenorul gorjenilor a apreciat evoluția echipei sale, și a declarat că Gilortul va fi un obstacol greu de trecut pentru toate adversarele din serie. Gorjenii pot demonstra acest lucru la sfârșitul săptămânii, când la Cărbunești vine liderul FCU Craiova. „A fost un meci frumos, care, din punctul meu de vedere, nu reflectă situaţia echipelor din clasament. Consider că nu meritam să pierdem, după aspectul jocului, după ocaziile create. Din păcate, ăsta-i fotbalul şi te pedepseşte dacă nu eşti atent şi concentrat în fiecare moment al jocului. Iei gol, apoi, dacă nu marchezi, ai pierdut. Pe noi, un teren bun ne-ar fi avantajat. Am o echipă căreia îi place să practice un fotbal cu o posesie bună, cu schimbarea direcţiei de joc pe părţile laterale. Acest teren greu de la Filiaşi ne-a dezavantajat puţin. La finalul jocului, băieţii au fost aplaudaţi. Toată lumea ne-a felicitat pentru jocul şi echipa frumoasă pe care o avem. La un moment dat am avut şase băieţi de 18 ani în teren. Gazdele au rămas cu victoria, îi felicităm şi le urăm baftă pe mai departe. Noi trebuie să lăsăm capul în jos, să muncim în continuare şi sperăm să reuşim un rezultat bun acasă în runda viitoare, unde ne aşteaptă un meci cu cea mai bună echipă din serie“, a declarat Mario Găman, pentru Gazeta de Sud.Antrenorul a mai spus că formația sa poate evita retrogradarea, dar obiectivul este alcătuirea unei echipe competitive, care să practice un fotbal plăcut.„Lupta pentru evitarea retrogradării este strânsă. Toate echipele din subsolul clasamentului s-au întărit, au adus jucători cu experienţă. Noi avem alte obiective, nu avem presiunea scăpării de la retrogradare. Vrem să creăm o echipă tânără, frumoasă şi eu zic că, după ce am arătat acum (sâmbătă – n.r.), o să fim o nucă tare pentru toate echipele pe care le vom întâlni”. Gilortul a rămas pe ultimul loc din serie, cu 11 puncte acumulate după 16 runde.
CSO Filiași: Ovidiu Jianu – Răzvan Vulpe, Cosmin Calu, Aurel Lupu, Marius Almic (79, Florin Gheorghișor) – Alex Armășelu, Cristi Poiană (79, Eduard Dina) – Adrian Nichifor (89, Alberto Negreț), Claudiu Ghighilicea, Sabin Lupu (67, Alex Duriță) – Alex Fotescu. Antrenor: Nae Constantin.
Gilortul Tg. Cărbunești: Dragoș Constantinescu – Ion Afrim, Bogdan Dolcescu, Ionuț Tătaru, Robert Dănescu, Alex Avrămescu, Robert Bubuioc, Ion Roncea (85, Ionuț Safta), Florin Oprișa (77, Valeriu Sorea), Dumitru Almăjanu (65, Geani Stoichițoiu), Ion Berescu (85, Ianis Stăniloiu). Antrenor: Mario Găman.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here