Găluşte cu prune

1109

Ingrediente:
1 kg cartofi
2 ouă
4-5 linguri de zahăr
1 lingură ulei
400-500 g făină
25 de prune măricele
5-6 linguri de pesmet
3 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
puţin unt
scorţişoară
Mod de preparare:
Spălăm prunele, le tăiem pe jumătate şi le scoatem sâmburii. Spălăm şi cartofii, îi curăţăm şi îi tăiem ca pentru piure. Apoi îi punem la fiert în apă cu sare, după care îi zdrobim bine. În piureul format adăugăm 2 ouă, zahărul şi o lingură de ulei, apoi făina şi frământăm bine, până rezultă un aluat lipicios. Într-o oală turnăm apa, cu un praf de sare şi o lăsăm pe foc până fierbe. Paralel, rumenim puţin pesmetul în tigaie cu puţin unt, fără să uităm să amestecăm ca să nu se ardă. Din aluat formăm biluţe, pe masa bine înfăinată, apoi le aplatizăm în mână. Punem o jumătate de prună în mijloc şi-o învelim în aluat. Rulăm în mână până obţinem o formă rotundă; procedăm aşa până terminăm toată compoziţia. Găluştele formate le introducem în oala cu apă şi le lăsăm să fiarbă la foc mic până se ridică deasupra. La final, le scoatem cu o paletă, le tăvălim prin pesmet şi prin zahăr amestecat cu puţină scorţişoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here