Gallup Poll: ANTONESCU ŞI GEOANĂ SE LUPTĂ PENTRU TURUL II Băsescu – 33%, Antonescu – 22%, Geoană – 22%, Oprescu – 11%

871

Cele mai recente date centralizate de compania americană Gallup la comanda portalului Inpolitics indică faptul că bătălia pentru intrarea în turul II devine din ce în ce mai tensionată.

Astfel, Traian Băsescu conduce în continuare în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru preşedinţie, cu 32,5% din intenţia de vot, în vreme ce Crin Antonescu şi Mircea Geoană se află la egalitate cu 21,5% din preferinţele românilor, liderul PSD nereuşind să îi convingă pe simpatizanţii social-democraţi de propria prestaţie, în condiţiile în care PSD este cotat la 34% din intenţia de vot. Corneliu Vadim Tudor ar obţine 6%, Gigi Becali – 5%, iar Kelemen Hunor aproximativ 2,5%.

Traian Băsescu ar fi învins în turul II de doi dintre posibilii săi contracandidaţi: de Sorin Oprescu cu 56% la 44%, şi de Crin Antonescu cu 54% la 46%. În cazul în care în turul II ar intra Mircea Geoană, acesta ar avea cele mai mici şanse de a-l învinge pe Traian Băsescu, scorul fiind echilibrat: 50%-50%.
Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, pe primul loc s-ar plasa Alianţa PSD-PC cu 34%, urmată de PD-L cu 27%. PNL creşte uşor la 22%, UDMR este cotat la aproximativ 7%, PRM la 6%, iar PNG la 3%. Este evidentă erodarea PDL, formaţiunea prezidenţială fiind cotată anul trecut la circa 36%-37% din intenţia de vot, pierzând aproape zece procente în decurs de doar un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here