Galerie pentru CEO cu 4000 de gorjeni

477

Gorjenii s-au dovedit mai mult ca niciodată, uniți, simțind pericolul care ar fi creat de mutrarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia (CEO) la București. Drept dovadă, după mitingul organizat de PNL joia trecută, la care au participat 3000 de persoane, alte 4000 s-au adunat în Piața Prefecturii, ieri, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu soarta mineritului și a energiei din județul nostru. În paralel, parlamentarul Mihai Weber i-a pus deja câteva întrebări încuietoare ministrului Energiei, Victor Grigorescu, cerându-i, joi, să-i răspundă în scris care sunt intențiile sale legat de sediul Complexului Energetic din Gorj.

DSC_0035Protestul pașnic a început, joi, la ora 17.00, în Piața Prefecturii fiind organizat de data aceasta de către PSD Gorj. Scopul a fost păstrarea sediului CEO în municipiu, același deziderat fiind strigat și joia trecută la mitingul organizat de PNL. Și acum, printre protestatari s-au numărat lideri politici de la mai multe partide din Gorj, autorităţi locale şi judeţene, primari, dar şi membri ai societăţii civile şi susţinători ai echipelor de fotbal, handbal şi baschet din judeţ. De pe esplanada din Piața Prefecturii le-au vorbit celor strânși în piață: Valentin Popa, Gigi Pecingină, Mihai Prunariu și numeroși sindicaliști toți spunând că CEO trebuie să rămână în Gorj și nu în Capitală.
DSC_0037Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că mutarea sediului social al CEO la Bucureşti este o decizie care “poate să ne coste foarte mult la nivel naţional şi la nivel local”.

DSC_0043Marele grup de interese
În timp ce Pecingină a recunoscut că toți cei prezenți fac parte dintr-un mare “grup de interese”, menit să păstreze mineritul și energia în Gorj. “Măsurile acestea luate peste noapte au determinat oamenii să intre în greva foamei, ne-au determinat să fim cu toţii uniţi şi să nu lăsăm la voia întâmplării o decizie care poate să ne coste foarte mult la nivel naţional şi la nivel local. CEO pentru judeţul Gorj înseamnă 15.000 de locuri de muncă în activitatea de bază, 25.000 de locuri de muncă în activitatea de prestări servicii. Dacă se mută sediul la Bucureşti, e o decizie proastă”, a declarat Ion Călinoiu.
DSC_0073“Este printre puţinele dăţi când ne-am adunat aici oameni cu profesii diferite, oameni de vârste diferite, pentru că am conştientizat cu toţii faptul că la ora actuală CEO reprezintă inima economică a judeţului Gorj. N-am venit aici să sărbătorim, poate ar fi fost un moment de sărbătoare dacă erau alte condiţii, am venit să ne strigăm dezamăgirea, să ne strigăm durerea, frica de ce va urma, pentru că vă spun, mutarea sediului social va însemna începutul sfârşitului pentru CEO, începutul sfârşitului pentru judeţul Gorj”, a precizat și liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe.
DSC_0077Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, a spus răspicat că sediul CEO trebuie să rămână la Târgu-Jiu, considerând că o astfel de decizie nu se putea lua fără o consultare prealabilă.

DSC_0084Printre mesajele protestatarilor s-au numărat: “CEO aparţine Gorjului”, “Nu lăsaţi Gorjul să moară”, “Lăsaţi Gorjul pe harta României” şi “Lăsaţi-ne să muncim”. În piață, ca și joia trecută, protestatarii au cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu.
Anamaria Stoica

DSC_0092 DSC_0100 DSC_0101 DSC_0081

1 COMENTARIU

  1. CALINOIU a ramas cu 3 din 10 si cu primari corupti ex. primarul de la Aninoasa care are dosare in cercetare si la parchetul judetean si la diicot …. cu ei vrea sa cistige alegerile…..primare de aninoasa tort vroia murareata si multi altii sa scape de secretarul primareii mirela care a girat dispozitile tele, acum este momentul sa faci bine comunei si sa o iei cu tine la capre ca este ca si tine……..viza de legalitate era la secretar….. tu erai necunoscator…. dar ea … nu o fi avut aceleas interese ca tine ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here