Gâlcă, după primul succes: ,,Trebuie să menţinem atitudinea”

478

Universitatea Craiova s-a impus fără probleme în primul joc cu noul antrenor la timonă. Costel Gâlcă și-a condus echipa spre un succes categoric. Oltenii au câștigat cu 3-1 pe terenul formației Sepsi Sfântu Gheorghe. A fost un meci la discreția gazdelor, care au prestat un fotbal combinativ și au avut multe oportunități de a marca. Denil Maldonado (min. 11) și Andrei Ivan (min. 26) au lovit pentru ,,juveți” în prima repriză. Cei doi au contribuit decisiv și ca pasatori la fazele din care ,,Știința” a înscris. Tot un oltean a redus din handicap pentru covăsneni. Marius Ștefănescu a provocat un penalti, pe care tot el l-a transformat, în minutul 40. Lyes Houri, folosit în spatele vârfurilor, a dat golul desprinderii în repriza secundă (min. 68). Oaspeții au mai avut oportunități uriașe, prin Koljic sau Cîmpanu, dar tabela a rămas neschimbată.

Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova 1-3 (1-2)
Sepsi: Niczuly – Oroian (’81, Rența), Ciobotariu, Kecskes, Fl. Ștefan – Alimi – K. Varga (’64, Safranko), Ștefănescu, Kallaku (’75, R. Varga), Dumitrescu (’75, Aganovic) – Debeljuh. Antrenor: Bernd Storck.
„U“ Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Maldonado, Badelj (’87, Zajkov), Bancu (’73, Ndong) – Crețu, Mekvabishvili – Baiaram, Houri, Ivan (’72, Cîmpanu) – Markovic (’63, Koljic; ’87, Mateiu). Antrenor: Costel Gîlcă.

Antrenorul Constantin Gâlcă și-a lăudat elevii după meci, dar i-a îndemnat pe aceștia să rămână la fel de serioși și în viitoarele confruntări. ,,Este meritul jucătorilor, pentru că au înţeles foarte bine ce avem de făcut. Pentru început, echipa mi-a plăcut foarte mult. Au avut atitudine, s-au ajutat foarte mult, au vorbit tot timpul, iar pentru mine este foarte important (n.r. despre accidentarea lui Koljic). Din câte ştiu, Koljic simte ceva, însă nimic mai mult. Sunt optimist pentru că am câştigat astăzi, însă meciurile vor fi diferite şi trebuie să ne adaptăm la tot, să fim mai inteligenţi în joc. În fiecare meci se schimbă partitura. Cel puţin pe termen scurt trebuie să menţinem atitudinea, să fim constanţi, să participăm cât mai mulţi la faza de apărare pentru că este important pentru echipă”, a spus Gâlcă. În runda viitoare, Universitatea Craiova va primi vizita celor de la CFR Cluj. Disputa cu ardelenii este programată joi, 25 aprilie, de la ora 21.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here