Galben pe noile halate albe de la Spitalul Motru

560

Angajările făcute, în noiembrie, la Spitalul Motru, posturile fiind scoase la concurs după o aprobare prealabilă a fostului Consiliu Local, ar avea substrat politic, în opinia unora dintre angajați. Salariații în cauză susțin că, în mod suspect, unii dintre cei care au promovat aceste concursuri, devenind astfel chimist, îngrijitor de curățenie, portar și asistent medical în unitatea spitalicească ar avea, într-un fel sau altul, legătură cu PNL Motru. Directorul spitalului, dr.Alin Efrim, neagă însă aceste reclamații și susține, în schimb, că toate concursurile au fost corecte, fiind chiar filmate de la începutul acestora și până la corectarea lucrărilor. Managerul susține, de asemenea, că cine are nelămuriri poate consulta filmările respective.

Fostul Consiliu Local Motru, de pe vremea primarului Dorin Hanu, ar fi aprobat, în vară, scoaterea la concurs a unor posturi de chimist, portar, asistent medical și îngrijitor de curățenie la spitalul din municipiu.
Concursul s-a organizat însă abia în toamnă, pe unul dintre posturi candidând chiar și câte zece persoane. Managerul spitalului, dr. Alin Efrim, povestește că totul s-a prelungit, deoarece i-a fost extrem de greu să încropească o comisie adecvată de concurs, mai ales pentru postul de chimist debutant, în final din comisie făcând parte și doi reprezentanți chiar de la un spital din Craiova.
Trei persoane se înscriseseră inițial pe post, una fiind descalificată în lipsa unui document de la dosar. Concursul a fost astfel susținut de către doi dintre concurenți, câștigătoarea fiind Violeta Iovan, soția fostului consilier PNL, Sorin Iovan. Numele câștigătoarei a făcut valuri în unitatea medicală, știut fiind că soțul Violetei Iovan, fost director de carieră minieră, este un membru marcant al PNL Motru.
Directorul spitalului susține însă că a aflat abia după câștigarea concursului cine este candidata angajată în unitate, dar și faptul că există astfel de bănuieli la adresa respectivei. “Știu că au fost discuții legat de câștigătoarea postului de chimist, că soțul este la PNL Motru, dar vă spun că nu au nicio bază aceste supoziții. Concursul a fost unul corect, a fost înregistrat video, cap coadă, inclusiv corectarea lucrărilor, iar cine are nemulțumiri poate vedea cele filmate. Mai mult, rezultatul nu a fost contestat de nimeni”, a declarat Efrim.
Consilierii locali din Motru susțin doar că posturile respective s-ar fi aprobat de actualul Consiliu, același care a refuzat, la finalul săptămânii trecute, să aprobe scoaterea la concurs a cinci posturi de asistent medical și un post de spălătoreasă.

spital acte (1) spital acte (2)Mătură pro-PNL!?
Deoarece unul dintre cei care solicită postul de îngrijitor curățenie, este Valeriu Fotescu, actual consilier PNL, și concursul în cauză naște suspiciuni. Asta, chiar dacă la acesta s-au înscris 11 persoane. Câștigătoarea, Coman Aurelia, este și ea bănuită că ar fi promovată de liberali.
Efrim îi ia apărarea și acesteia, susținând că și concursul respectiv a fost filmat, fiind corect, concurența fiind de 11 pe un singur loc.
De altfel, nu scapă de bănuieli nici al doilea post de îngrijitor de curățenie, solicitat de dr. Roșianu Mihail, medic Medicina Muncii, câștigat de Minodora Jerca. Și aici s-au înscris în competiție tot 11 persoane, dar a câștigat respectiva.
Postul de portar, obținut de către Adrian Nicolescu, nu a scăpat nici el de zvonurile din spital, concurența aici fiind de trei pe loc, și nici cel de asistent medical debutant pentru care au concurat 12 persoane, câștigătoare fiind Mihaela Negoiță.

Posturile cerute de Spitalul Motru, refuzate
Managerul unității medicale susține că urmare a unui conflict mocnit din CL Motru spitalul municipal este afectat. De altfel, la ultima ședință, săptămâna trecută, posturile cerute de unitate au fost refuzate. În ședință s-a impus ca posturile în cauză să fie aprobate după concursul de manager din Spitalul Motru, post scos, de asemenea, la concurs.
Efrim susține că spitalul se descurcă greu și la capitolul medici, cele cinci posturi vacante, neavând, până acum, niciun doritor. “Am scos cu greu cinci posturi la concurs și s-a terminat perioada de înscriere, dar nu a venit nimeni. O să publicăm datele viitorului concurs iar, și din nou, până când acestea se ocupă”, a explicat managerul care nu s-a hotărât dacă va candida sau nu pentru postul de conducere.
În cazul în care nu va candida, Efrim revine pe postul de director medical al Spitalului Motru.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here