Gabriela Szabo face selecţie la Tismana!

447

Fosta campioana mondială la atletism, Gabriela Szabo, va fi prezentă la începutul lunii octombrie în Gorj. Sportiva care deţine în palmares mai multe titluri olimpice va participa la evenimentul “Aleargă pentru România”, organizat în data de 8 octombrie 2016 la Tismana. Concursul este organizat de o companie care furnizează servicii de telecomunicaţii pe piaţa autohtonă şi Asociaţia Club Sportiv „ZSOLT GYONGYOSSY, în parteneriat cu Primăria oraşului Tismana. La competiţie vor participa elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, ce aparţin şcolilor din Tismana şi localităţilor învecinate. Campania îşi propune să descopere viitoarele stele ale atletismului românesc, care să participe la concursuri de anvergură continentală şi mondială.
“Este vorba de un cros, care are obiectiv selecţia unor posibili participanţi la Olimpiada din 2020. Doamna Gabriela Szabo împreuna cu soţul dânsei şi o firmă realizează această acţiune în care este implicată şi şcoala din Tismana, respectiv elevii din clasele I-XII, care vor participa la o testare ce se va desfăşura pe strada principală, cu lungimi ale traseelor diferite, în funcţie de vârstă. Cei care vor obţine timpii cei mai buni vor fi selectaţi în loturi care vor fi în atenţia antrenorilor de atletism, inclusiv în atenţia doamnei Gabriela Szabo”, a declarat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.
Zona de start va fi amenajată pe DN 67D, în dreptul Liceului Tehnologic Tismana, iar festivitatea de premiere se va desfăşura la “Monumentul Eroilor” din piaţa centrală. La sfârşitul cursei, cei mai buni alergători vor fi premiaţi de către compania de telecomunicaţii şi autorităţile locale.
“Crosul acesta se desfăşoară în mai multe localităţi din ţară, Tismana este una dintre ele. Din câte am înţeles, orientarea principală este spre fetele care au potenţial în ceea ce priveşte atletismul şi dorinţa ar fi să descopere astfel de viitoare talente care să ne reprezinte la competiţiile internaţionale. Profesorii de sport împreună cu conducerea şcolii îndeplinesc formalităţile necesare, respectiv obţinerea acordului părinţilor pentru copiii care vor participa la cros, e vorba de situaţia lor medicală, şi pregătesc şi o premiere a celor care vor obţine rezultatele cele mai bune”, a mai spus edilul Slivilescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here