Gabriel Costea, un mic toboşar de meserie

425
costea gabrielAre 10 ani, este în clasa a IV-a, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, din Târgu-Jiu. Marile sale pasiuni sunt matematica, percuţia şi breakdance-ul. Acesta activează în trupa de dansuri moderne de la Palatul Copiilor, „Syncron”, şi, de asemenea, el mai are o trupă cu alţi câţiva membri intitulată „Taifun”. Cu trupa de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, în care este de 3 ani, Gabriel Costea a colindat prin câteva oraşe ale ţării, precum Slatina, Timişoara şi Craiova.

Înainte de a studia percuţia, pasiune pe care vrea s-o continue şi în viitor, băiatul a studiat vioara vreme de un an, însă nu i-a plăcut. „Vreau să fiu coregraf de profesie, deoarece sunt înnebunit după dansuri şi muzică, fie ea şi populară”, ne-a declarat acesta.

O mare dorinţă a lui Gabriel este aceea de a avea un animal de casă, dar pentru că locuiesc la bloc, părinţii nu îi permit acest lucru. „Am o căţeluşă pe nume Suzy, dar este la ţară. Când mă duc pe acolo, tot timpul stau cu ea”, a completat acesta.
În timpul său liber, Gabriel Costea găteşte alături de mama sa, delicatesa în care se implică cel mai mult fiind pizza. „Nu pot sta şi să nu fac nimic pentru că mă plictisesc. Aşa că atunci când n-am teme de făcut sau când nu stau la calculator, prefer s-o ajut pe mama în bucătărie”. Mâncărurile sale preferate sunt pulpele la cuptor cu cartofi şi plăcinta cu brânză.
Un nărav de care, se pare, că acesta nu se poate dezvăţa, este acela de a aştepta o răsplată pentru orice mic serviciu făcut la rugămintea părinţilor. Când nu dansează în faţa blocului, făcând demonstraţii vecinilor, Gabriel iese la fotbal cu gaşca de prieteni. Echipa sa favorită este Universitatea Craiova.
Ambiţios din fire, băiatul nu cedează atunci când un dans nu-i iese, chiar dacă îşi sperie părinţii cu exerciţiile pe care le execută. Acelaşi lucru se întâmplă şi la şcoală, când nu tace dacă nu înţelege o problemă. Următoarea vacanţă pe care Gabriel Costea o va propune părinţilor va fi o destinaţie montană, acolo unde, odată ajunşi, ei să-i găsească un instructor de schi, pentru a fi as şi pe pârtie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here