Fuziunea Hidroelectrica – CE Oltenia nu e o soluție potrivită. Cine o spune!

719

O fuziune între Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia nu reprezintă o soluție potrivită, susține Karoly Borbely, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica și fost secretar de stat în Ministerul Energiei. Asta în condițiile în care Hidroelectrica se pregătește de listare. O soluție mai bună ar fi concentrarea investițiilor în fiecare sector energetic în parte, inclusiv al centralelor pe cărbune, mai spune Borbely. Nici Fondul Proprietatea, deținător al unor pachete minoritare în ambele companii, nu susține o eventuală fuziune între cele două companii.
Cărbunele este o sursă foarte importantă de producere a energiei și trebuie concentrare pe dezvoltarea investițiilor în zone cu cărbune, investiții bine gândite în capacități noi de producere. De asta are nevoie sistemul energetic greu încercat, de investiții și capacități eficiente, investiții pe fiecare sector în parte”, a explicat Borbely, pentru profit.ro.
Complexul Energetic Oltenia a înregistrat anul trecut o pierdere de 1,1 miliarde lei, în vreme ce Hidroelectrica a terminat anul 2018 cu un profit net record de 1,55 miliarde.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here