Furtună într-un pahar cu apă! – Fiică de primar, consultată de trei medici, supusă investigațiilor medicale și tratată conform protocoalelor, timp de 3 ore; edil recalcitrant, potolit de polițiști

1199

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, a pus pe jar cadrele medicale de la Unitatea de Primiri – Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, sâmbătă seara, când acesta s-a prezentat la UPU cu fiica sa. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, se simțea rău, iar medicii au supus-o mai multor investigații medicale, recoltându-i-se și analize de sânge și fiindu-i administrat un tratament prescris de medicul de gardă. Cu toate acestea, edilul nu a fost deloc mulțumit de modul în care i-a fost tratată fiica, iscând un scandal. Asistentele au anunțat poliția, prin numărul 112, iar polițiștii ajunși la fața locului l-au liniștit pe primar. După ore petrecute în spital, timp în care a fost consultată de trei medici, pacienta a refuzat internarea și a plecat acasă împreună cu tatăl său.

Un scandal de proporții a făcut deliciul opiniei publice, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce primarul Sorin Bucurescu și-a ieșit din fire, nemulțumit fiind de modul în care era tratată fiica sa de către personalul de la UPU.

Anchetă la spital…
După cele petrecute în weekend, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost desemnată o comisie de cercetare disciplinară. Studiind consemnările din Fișa UPU nr. 2758/27.01.2018, înregistrările video, declarațiile personalului medical care a interacționat cu pacienta Bucurescu Iulia, comisia sus menționată a constatat următoarele: pacienta Bucurescu Iulia în vârstă de 20 ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 27.01.2018, ora 20:42:40 – unde a fost înregistrată, întocmindu-i-se Fișa UPU; la ora 20:44:00 este consultată în Camera de Urgențe Majore de către dr. Obrocea Aura Berta-medic de gardă UPU, acuzând cefalee; În urma anamnezei și a consultului medical, se recomandă consult ORL, pacienta plecând însoțită de cadru medical către Secția ORL, la ora 20:47:40, așa cum reiese de pe Camera video nr. 4; în secția ORL, medicul de gardă dr. Speriosu Loredana constată la examenul clinic local ”remisia simptomatologiei locale sinusale și accentuarea durerii la presiunea punctului trigger Arnold drept”, explică pacientei cât și tatălui riscurile de cumulare a efectului radiografiei SAF cu a tomografului efectuat cu 6 zile înainte la Timișoara. Aceștia sunt de acord cu efectuarea Rx SAF, radiografie pe care o efectuează și care are următorul rezultat: ”Voalarea sinusurilor maxilare”.
La ora 21:02, după cum reiese din înregistrările video, revine în UPU dinspre zona cu Radiologia, de unde la ora 21:10:01 este însoțită de către personal medical către zona de acces secție ORL. Dr. Speriosu, medic gardă ORL, stabilește diagnosticul de ”Sinuzită acută maxilară catarală sub tratament” și face următoarele recomandări: ”continuă tratamentul prescris în ambulatoriu”.
La ora 21:08, așa cum rezultă din vizualizarea înregistrărilor video, are loc o discuție între tatăl pacientei și personalul medical, fiind chemat în acest sens gardianul de serviciu.
Pacienta revine în UPU la 21:16, însoțită de tată, personal medical, gardian și jandarm. În UPU, dr. Obrocea Aura Berta recomandă recoltarea analizelor de sânge, cum reiese din buletinul de analize nr.150438/27.01.2018, având ora de recoltare 21:20; la ora 21:36 recomandă tratament i.v cu Algocalmin și Ketorol, iar la ora 22:00 i se administrează perfuzie cu Manitol și Metoclopramid .
La ora 22:15 se înaintează Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, fișa de solicitare transport a pacientei Bucurescu Iulia, la Secția Neurologie pentru consult de specialitate. Solicitarea a fost transmisă prin fax, fiind confirmată de primire la ora 22:20.

Preluată de ambulanță după o oră de la solicitare
La ora 23:26, ambulanța preia pacienta de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și o tranportă la Spitalul 700 pentru consult neurologic. “Precizăm că înainte de a pleca Ambulanța de la Unitatea de Primiri Urgențe, tatăl pacientei are o discuție cu aceasta, așa cum rezultă din înregistrarea video. Precizăm că ambulanța se trimite din stația Serviciului de Ambulanță Gorj, în funcție de disponibilitate și cu prioritate în funcție de codurile de urgență, fiind un serviciu independent de spital. Până la sosirea ambulanței pacientei i s-a administrat tratamentul prescris de dr.Obrocea Aura Berta și a fost permanent sub supraveghere medicală, alături de ceilalți pacienți din salonul de UPU”, a precizat Valentin Popa, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Conform registrului de consultații, pacienta a ajuns la Camera de Gardă la ora 23:35; la ora 23:40 i se efectuează consultul neurologic, iar medicul de gardă – dr. Căliman Eugenia Cristina consemnează în Fișa UPU, rezultatul examenului neurologic: ”La momentul examinării, fără semne neurologice de focar, fără semne meningeale. Conștientă, OTS”. În nota de relații dată de dr. Căliman Eugenia Cristina, aceasta mai consemnează: ”Pacienta este adusă de un echipaj de ambulanță, dar deplasându-se singură, nesusținută de nimeni din echipaj”.
La ora 23:50 pacienta revine, cu ambulanța, în Unitatea de Primiri Urgențe, iar la ora 23:55, așa cum rezultă din Fișa UPU, pacienta refuză internarea, semnând în acest sens, și părăsește unitatea spitalicească.

Popa: “Cadrele medicale au respectat procedurile”
Valentin Popa, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, spune că pacienta a fost preluată în timp util de către personalul medical, “fiind consultată la 2 minute de la întocmirea Fișei UPU de către medicul de gardă-dr. Obrocea Aura Berta, care a solicitat apoi și consult de specialitate ORL și neurologic, investigații paraclinice și de laborator conforme simptomatologiei pentru care s-a prezentat. Din toate notele de relații date de personalul medical cu care a interacționat pacienta, rezultă că aceasta a fost cooperantă, iar toate deciziile care s-au luat au fost cu acordul acesteia, pacienta fiind majoră. Singurul care a avut un comportament neadecvat, a fost tatăl acesteia, care a adus injurii personalului medical, așa cum rezultă din notele de relații la care am făcut trimitere mai sus.
În concluzie, apreciem că personalul medical și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, neconstatându-se abateri de la managementul terapeutic în abordarea cazului”. Cât privește atitudinea primarului Bucurescu, Valentin Popa a declarat că “dumnealui nu a fost investigat în unitatea noastră, investigațiile au fost făcute la poliție, la solicitarea firmei de pază”.

Edilul Bucurescu, liniștit de polițiști
Sâmbătă seara, un apel la 112 alerta polițiștii, aceștia fiind solicitați la UPU, unde edilul Sorin Bucurescu ridicase tonul la cadrele medicale, nemulțumit fiind de modul în care acestea se ocupau de fiica sa. „Asistentele au sunat la 112. Ajunși la fața locului, polițiștii au discutat cu asistentele, care au declarat că nu au fost jignite și nici înjurate, ci că doar nu au fost lăsate să lucreze în liniște. Prin urmare, nu s-au luat măsuri, nefiind săvârșite fapte care să facă obiectul unei anchete”, a confirmat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Potrivit aceleiași surse, Sorin Bucurescu ar fi riscat cel mult o amendă, dacă s-ar fi constatat că a înjurat personalul de la UPU, însă, conform declarațiilor din acea seară, nu a fost vorba despre injurii, ci doar despre un comportament neadecvat din partea primarului. Cert este că spiritele s-au calmat după intervenția oamenilor legii.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Cadrele medicale au gresit ,,,protocolu’ . Cel care trebuia consultat era chiar ciumpalacul de primar nu fiica sa . Un consult in paroha lui Iordache , la Turceni . Eventual imbracat daca nu in camasa de forta macar in costul de clovn . Acum vorbind serios , alcolemia lui Bucurescu a fost verificata de catre organele judiciare ? Nu cumva Bucurescu a condus auto de la Slivilesti la Tg Jiu sub influenta Zeului Bachus ?

  2. Rahatul asta crede ca se invarte lumea in jurul lui!Bai prapaditule are fieta dureri de cap si vrei elicopter?Cat de nesimtit poti sa fii,stiu,de prost te stiu toti,dar fii atent,puscarias te vad cativa…cu grade si casti pe urechi!Constructia neterminata din intersectie cine ti-a inceput-o si pt.ce?Hopaaaa…de aici sa plece procurorii sa vezi unde ajung!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here