Furt oprit cu focuri de armă

343

Poliţiştii gorjeni au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare pentru a opri un bărbat care încerca să sustragă componente metalice din grădina unei târgujience. Focurile de avertisment trase de oamenii legii nu l-au speriat însă pe suspect, care a fugit de la locul faptei înainte ca poliţiştii să-l poată reţine. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

În noaptea de 31 august, în timp ce patrulau pe raza cartierului Preajba din municipiul Târgu-Jiu, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică au observat un bărbat care încerca să sustragă componente metalice din grădina unei târgujience de 50 de ani.
La apariţia oamenilor legii, bărbatul a abandonat componentele metalice şi a fugit pe câmpul din apropiere, nici măcar focurile de avertisment trase de poliţişti nereuşind să-l facă să se oprească. „Procedând la urmărirea suspectului, după ce au efectuat somaţia legală, poliţiştii au folosit armamentul din dotare şi au executat focuri de avertisment în plan vertical şi, ulterior, în direcţia suspectului care, nefiind lovit, a reuşit să fugă de la locul faptei. În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigaţiile pentru depistarea suspectului şi tragerea la răspundere penală a acestuia.
R.L.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here